Mainos

Kansalliskaarti auttamaan USA:n tuhotulvissa - yli 20 ihmistä kuollut

Yhdysvalloissa kansalliskaarti on määrätty auttamaan keskilännen tuhotulvissa.

Illinoisin kuvernöörin Bruce Raunerin mukaan sotilaat osallistuvat pelastustöihin sekä tulvatuhojen torjuntaan.  

Rankkasateiden nostattamat tulvat koettelevat eritoten Missourin ja Illinoisin osavaltioita. Sadat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, ja jo yli 20 ihmistä on kuollut.  

Kuolonuhrien määrä saattaa edelleen nousta, koska useita ihmisiä on kateissa.

"Älkää ajako veteen"  

Monet kuolonuhreista saivat surmansa, kun he yrittivät ylittää autoissaan tulvivia teitä ja joutuivat tulvavesien vietäväksi.  

– Jos voisimme sanoa yhden asian aina uudestaan, se olisi, että älkää ajako veteen, Missourin kuvernööri Jay Nixon sanoi St. Louisin radion haastattelussa.  

Viranomaiset ovat muistuttaneet, että vettä ei tarvitse olla tiellä paljon, jotta se voi viedä kokonaisen auton mukanaan. Yhdysvaltain hätätilavirasto FEMA varoittaa sivuillaan, että jo 30 senttiä vettä riittää siihen, että useimmat autot lähtevät kellumaan, ja 60 senttiä siihen, että virta vie auton mukanaan.  

Tulvavaara jatkuu 

Tulvavaroitukset ovat yhä voimassa alueella, jolla asuu yli yhdeksän miljoonaa ihmistä.

Tilanteeseen ei myöskään ole luvassa pikaista helpotusta. Ennusteiden mukaan tulvavaara jatkuu paikoin ainakin kuun puoliväliin.  

Vaikka sateiden ennustetaan hellittävän, monet joet eivät ole vielä saavuttaneet tulvahuippuaan. Muun muassa Mississippijoen pinnan ennustetaan nousevan vielä uuteen ennätykseen. Nykyinen ennätys on vuodelta 1993.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.