Nämä kaupungit hurmaavat musiikkikulttuurillaan

Mikä siivittää matkailijan paremmin maan kulttuuriin ja kaupungin sykkeeseen kuin musiikki? Hotels.com listasi kaupunkeja, jotka ovat kuuluisia vangitsevasta säveltaiteestaan.

Buenos Aires

Yli 2,5 miljoonan asukkaan Buenos Aires tunnetaan parhaiten tulisesta tangostaan. Tangoklubeja löytyy lähes joka kadun kulmasta, mutta kaupungista tarjoaa matkaajalle myös muuta musiikkia jazzista rockiin. Suosittu paikka musiikin pyörteistä kiinnostuneille matkailijoilla on muun muassa upeasta tunnelmastaan tunnettu Boris Jazz Club, jossa esiintyy päivittäin kiinnostavia paikallisia sekä kansainvälisiä jazzbändejä. Buenos Airesissa kannattaa aina pitää mielessä, että kaupunki herää yöelämään todella myöhään. Vanhat tanguerot ovat tunnetusti kovimpia juhlijoita ja viimeiseen asti jalkeilla. Ehkä kuuluisin Buenos Airesissa vaikuttanut säveltäjä kautta aikain oli Astor Piazzolla, joka vallankumouksellisti tangon tuomalla siihen uusia soittimia ja elementtejä.

Dublin

Kun mainitaan irlantilainen musiikki, mieleen tulee ensimmäisenä Bono ja 90-luvun poikabändit Boyzone sekä Westlife. Dublinissa traditiot ja nykyaikainen musiikki elävät kuitenkin sulassa sovussa keskenään. Pubikulttuuri on kirjava ja eläväinen: useissa paikoissa on elämää viikon jokaisena iltana ja aina on mahdollista päästä kuulemaan livemusiikkia. Dubliniin matkustava voi valita viettääkö iltaansa perinteistä irlantilaista kansanmusiikkia kuunnellen vai vauhdikkaasti trendikkäillä indie-musiikkiklubeilla tanssien. Tämän hetken kuuluisin irlantilaisiakin jäseniä omaava popyhtye on luultavasti brittiläisistä ja irlantilaisista nuorista koottu One Direction.

Nashville

Tennesseen osavaltion Nashville tunnetaan kantrimusiikin kehtona. Kaupunki on yksi must-kohteista, jos mielii vierailla kaikissa maailman merkittävimmissä musiikkikaupungeissa. Maan pitkäikäisintä radio-ohjelmaa, legendaarista Grand Ole Oprya lähetetään kaupungista: ohjelmassa ovat esiintyneet kaikki merkittävimmät kantriartistit 1920-luvulta lähtien. Matkailijan, joka haluaa kokea autenttista amerikkalaisuutta, kannattaa mennä katsomaan livekonserttia Grand Ole Opryyn ja käydä kierroksella tutustumassa kantrin historiaan. Nykymusiikkia Nashvillessä edustaa muusikko-näyttelijä Miley Cyrus, jonka isä on maineikas kantritähti Billy Ray Cyrus.    

Chicago

Yhdysvaltojen keskilännen suurkaupunki Chicago on ollut merkittävä musiikin muovaaja koko maailmankin mittakaavassa. 30- ja 40-lukujen muuttoaalto Memphisin alueelta Chicagoon vaikutti osittain sähköisen bluesin syntymiseen, josta rock and roll -musiikki vain vuosikymmentä myöhemmin kahmi vaikutteita. Kaupungista nousee jatkuvasti uusia maailmanluokan artisteja: Chicagosta on noussut muun muassa maan alla sykkivä, omintakeinen Chicago house, ja musiikintuntija voi kaupungin kaduilla törmätä punaisten mattojen tähtiin, kuten kaupungin oma poika Kanye Westiin.  

Wien

Tonava kaunoisen rannalla sijaitseva Wien on historiallisesti tunnettu aristokraattisesta tunnelmastaan ja klassisesta musiikistaan. Tunnetuin syntyjään wieniläinen suursäveltäjiä lienee Franz Schubert; myös Mozartin ja Beethovenin kaltaiset musiikilliset jättiläiset ovat kutsuneet kaupunkia kodikseen. Vaikka klassinen ei innostaisikaan, on kaupunki silti oiva kohde: Wienin useat oopperatalot ovat saaneet rinnalleen erittäin trendikkäitä loungeja ja klubeja, joissa soivat tulevaisuuden hitit jo tänään. Wien kuuluukin samaan kastiin puhuttaessa Euroopan maineikkaista musiikkimetropoleista, kuten Lontoosta ja Berliinistä.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat