Elina Kanerva ensimmäisessä suorassa tv-haastattelussaan – muistelee hänen ja Ilkka Kanervan rakkaustarinan alkua

Erikoishaastattelussa Elina Kanerva 20:25
Erikoishaastattelussa Elina Kanerva

Elina Kanerva muisteli hänen ja Ilkka Kanervan yhteistä taivalta Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa.

Hieman reilu vuosi sitten, 14. huhtikuuta 2022 Elina Kanerva kohtasi valtavan menetyksen, kun hänen aviopuolisonsa, kansanedustaja Ilkka Kanerva siirtyi ajasta ikuisuuteen vakavan sairauden uuvuttamana.

Elina vieraili tiistaina 18. huhtikuuta Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa, jossa hän muisteli edesmennyttä puolisoaan ja kertoi, millaista hänen elämänsä on Ilkan kuoleman jälkeen ollut. Viiden jälkeen -erikoishaastattelu oli Elinan ensimmäinen suora tv-haastattelu.

Elina kertoi, että suru on vielä vuodenkin jälkeen vahvasti läsnä. Ilkka on hänen mielessään joka ikinen päivä.

– Olen ajatellut, että annan sille aikaa. Koen, että surulle ei ole määräaikaa. Menen päivän, ja oikeastaan välillä hetkenkin kerrallaan.

Elina kertoi kaipaavansa kaikkein eniten hänen ja Ilkan arkisia, yhteisiä hetkiä, esimerkiksi illallisia ja kävelylenkkejä.

– En ole koskaan esimerkiksi asunut yksin, niin siihenkin on ollut iso totutteleminen.

Kanervilla oli kaksi kotia, toinen Turussa ja toinen Helsingissä. Ilkan kuoleman jälkeen Elina muutti asumaan avioparin Helsingin asuntoon.

Yksin asumisessa on Elinan mukaan sekä valo- että varjopuolensa.

– Välillä tuntuu hirmu yksinäiseltä, koskaan kukaan ei soita, että milloin olet tulossa kotiin. Mutta välillä tietty voi nauttiakin siitä, että saa olla ihan yksinään, hän sanoi.

Ensikohtaaminen

Elina muisteli haastattelussa myös hänen ja Ilkan rakkaustarinan alkua. Pari tapasi toisensa ensimmäisen kerran Turun lentokentällä vuonna 1999. Elina työskenteli tuolloin Finnairin lipputiskillä.

– Ilkka tuli lennolta ja hän sitten näki minut siinä lipputiskillä ja tuli kyselemään lentoja. Minä sitten aika pian ymmärsin, ettei hän ollut niistä lennoista kiinnostunut, Elina naurahti.

Elina kertoi Ilkan pyytäneen häntä kahville lentoaseman kahvioon. Hetken jutustelun jälkeen Ilkka kysyi, josko Elina haluaisi lähteä hänen kanssaan illalliselle vielä samana iltana. Elina suostui.

Ensitapaamisen jälkeen Elina kertoi halunneensa noin puolen vuoden "harkinta-ajan", jonka aikana hän pohtisi, olisiko hän valmis suhteeseen julkisuudesta tutun ihmisen kanssa. Hänellä ei ollut vastaavasta aikaisempaa kokemusta.

– Mutta kyllä kahdenkeskeinen elämä ja Ilkka ihmisenä olivat niin ihania, että ajattelin, että haluan katsoa, miten tämä menee. Millenium-juhlissa itse asiassa päätimme, että katsotaan tätä elämää yhdessä eteenpäin, hän muisteli.

Miltä Ilkan julkisuus Elinasta tuntui? Millä mielin Elina muistelee vuoden 2008 tekstiviestikohua? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat