Nämä arkiset esineet säästävät käytössä silkkaa rahaa

Jos pystyt korvaamaan paljon käytössä olevan kertakäyttöisen esineen ladattavalla versiolla, säästät pitkällä aikavälillä tuntuvan summan rahaa. Käyttöä kestävät tuotteet ovat usein myös ekologisempia kuin kertakäyttöiset versionsa.

Moni kääntyy kertakäyttoesineen puoleen vertaillessaan hintoja. On totta, että kulutusta kestävä tuote on kertaostoksena huomattavasti kalliimpi, mutta tuottaa säästöjä pidemmällä aikavälillä. Älä nuukaile näitä tuotteita ostaessa:

Ladattavat paristot

Kaukosäätimet, seinäkellot, lelut, palovaroittimet. Kotona on lukuisia esineitä, jotka saavat virtansa paristoista. Kertakäyttöparistot eivät edes ole edullisia, joten mikset korvaisi niitä ladattavilla versioilla? Muista vain irrottaa laturi seinästä, kun et tarvitse sitä, sillä se kuluttaa sähköä myös silloin, kun et käytä sitä lataamiseen.

Älykäs suihkusuutin

Suihkussa käyminen muodostaa ison osan vesilaskustasi ja veden lämmittäminen vielä suuremman. Älykäs suihkusuutin osaa säännöstellä tarvittavan veden sekä lämmitettävän veden määrää.

Aurinkoenergialla toimivat ulkovalot

 Ulkovalot voivat olla oikea sähkösyöppö, sillä ne ovat usein päällä koko yön ja saattavat unohtua päiväksikin. Vaihda ne auringosta virtansa saaviin valoihin, joissa on liiketunnistin. Ei enää turhaa sähkönkulutusta!

Energiatehokas pesukone ja kuivausrumpu

Uudet pesukoneet ovat järjestäen varsin energiatehokkaita. Jos nykyinen pesukoneesi vetelee viimeisiään, olet suuren ostoksen edessä. Kesällä voit tosin unohtaa kuivausrummun kokonaan ja hyödyntää auringon kuivausvoimaa. Kaupan päälle saat vaatteisiin raikkaan tuoksun.

LED-valot

LED-valaisimet ovat ympäristöystävällisiä, eivätkä ne sisällä elohopeaa. Ne myös kehittyvät jatkuvasti ja niiden värintoisto paranee entisestään.

Ruokasooda

Isoäitisi saattoi käyttää soodaa niin siivouksessa kuin pyykinpesussa ja ruoanlaitossakin. Sooda onkin erinomainen tuote, sillä se on edullinen ja sitä voi käyttää mitä moninaisimpiin käyttötarkoituksiin. Kokeile vaikka!

Kankaiset ostoskassit

Ostatko kaupasta muovikassin jokaisella ostoskerralla? Kun käytät kangaskasseja, säästät sekä luontoa että rahaa.

Oliiviöljy

Oliviiöljy on ihmeaine, jota voi käyttää muihinkin tarkoituksiin kuin ruoanlaittoon. Hoida sillä vaikka hiuksiasi tai ihoasi, avaa jumittuneet vetoketjut tai laita teelusikallinen kissanruokaan ehkäistäksesi karvapalloja.

Tyhjiöpakkaus

Tyjiöpakkaukset ovat keittiötuotteiden aatelia. Niiden avulla voit ostaa suuremman satsin edullisia raaka-aineita ja pakata puolet pakastimeen odottamaan parempia aikoja. Tippaakaan ei mene hukkaan.

Lähde: Savvysugar

Lue myös:

    Uusimmat