Mainos

Nalle pesi Ollilan kepeästi niin tuloissa kuin mätkyissä – näin vertailet tietoja MTV:n Verokoneella

Suomen talouselämän vaikuttajista ylivoimaisesti suurinta tiliä teki Björn "Nalle" Wahlroos, jonka pääomatulot olivat viime vuonna yli 18 miljoonaa euroa.

Sampo-konsernin, UPM:n ja Nordean hallituksen puheenjohtajana toimivan Wahlroosin kokonaistulot olivatkin Suomen neljänneksi suurimmat, yhteensä noin 18,7 miljoonaa euroa.

Varsin toisenlaisen tuloksen sai toinen talouselämän silmäätekevä, Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollila. Outokummun hallituksen puheenjohtajan ja monen yrityksen hallituksessa toimivan Ollilan tulot olivat hieman yli 2,5 miljoonaa euroa.

Kummankin talousvaikuttajan tulot nousivat viimevuodesta, mutta siitä huolimatta Jorma Ollilan tulos parhaiten tienaavien listalla laski. Tänä vuonna hän oli 130. parhaiten tienaava.

Vertaile verotietoja MTV Verokoneella

Suomen eniten tienanneiden tietoja on helppo vertailla MTV Verokoneella, jossa halutut henkilöt tarkasteltavaksi samaan näkymään.

Hakutoiminnolla haetaan ensiksi kiinnostavan henkilön nimi ja lisätään hänet vertailuun +-merkkiä painamalla. Sama tehdään toisen henkilön kohdalla, jonka jälkeen valittujen tulot ja muut verotiedot näkyvät samalla ruudulla.

Wahlroosilla hurjat mätkyt – Ollilan tuloista valtaosa ansiotuloista

Vertailussa näkee helposti esimerkiksi erot jäännösverojen, kotoisammin mätkyjen, määrässä.

Wahlroos joutuu maksamaan mätkyjä huimat 736 505 euroa. Verotiedoista käy ilmi, että vain hieman yli 900 ihmistä tienaa Suomessa enemmän kuin Nalle maksaa mätkyjä.

Ollila taas onnistui arvioimaan tulonsa tarkemmin, sillä hän ei joutunut maksamaan euroakaan mätkyjä. Veronpalautusta hän sai taas 466 euroa.

Myös tulonlähteissä oli eroja. Wahlroosin tuloista ylivoimaisesti suurin osa oli pääomatuloja, kun taas Ollilalla ansiotulot näyttelivät suurempaa osaa, hän tienatessa palkkana 2 362 498 euroa. Ollila tienasikin ansiotuloja Wahlroosia enemmän, joka sai palkkaa 609 789 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.