Kiristääkö Tre Kronorissa? Ruotsalainen hiiltyi viattomasta kysymyksestä – ”Sanon tämän nyt viimeisen kerran”

"Ihan varmasti siellä on tappion pelkoa"– Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo Ruotsi-ottelun ennakkoasetelmista 3:30
Video: Päävalmentaja Jukka Jalonen ennakoi Ruotsi-ottelua

Ruotsin hyökkääjä Anton Lander ärsyyntyi Kosicen jäähallin haastattelualueella aamujäiden jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Ruotsalaiset eivät ole pahemmin palvelleet mediaa Kosiceen saavuttuaan. Joukkue tuli eilen Bratislavasta Kosiceen, hotellille päästettiin vain maan omaa mediaa. Jääharjoitusten jälkeen kukaan ei ollut haastateltavissa.

Puolivälieräpäivän aamujäillä joukkue oli lähes kokonaan jäällä, mutta haastattelualueelle tuotiin vain kaksi pelaajaa, Lander ja Adrian Kempe. Esimerkiksi Suomen joukkueesta vain Kaapo Kakko ja pelaava maalivahti Kevin Lankinen eivät olleet haastateltavissa.

Ruotsin järjestelyistä seurasi se, että kaikki halusivat edes pienen osan haastateltavista. Lander tuotiin pääasiassa ruotsalaisista ja suomalaisista muodostuneen avopallon eteen.

Lander sanoi, että Suomi on vahva vastustaja, joka pelaa hyvin joukkueena. Ruotsi on ottelussa ennakkosuosikki, joka jahtaa kolmatta perättäistä MM-kultaa.

Tuleeko tästä painetta, teillä on kuitenkin paljon hävittävää?

– Ei sillä ole väliä, onko kolmas kulta vai normaali peli. Tämä on pudotuspeliottelu, jossa toinen on voittaja ja toinen on häviäjä. Tietysti meillä on ehkä enemmän painetta, mutta jotkut meistä myös tykkäävät, kun on painetta, Lander vastasi.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat ennen MM-kisoja Euro Hockey Tourin ottelussa, jonka Ruotsi voitti 2-1. Lander suivaantui yllättäen, kun kysyin häneltä, mitä tuosta ottelusta opittiin.

– Olen vastannut juuri tähän samaan kysymykseen nyt englanniksi ja aiemmin ruotsiksi. Haluatko nyt kuunnella? Sanon tämän nyt viimeisen kerran: Suomi on erittäin vahva joukkueena ja he pelaavat tiiviisti. Suomen joukkueen runko on ollut yhdessä jo viisi viikkoa, ja heillä on hyvät maalivahdit ja myös yksilötaitoa, Lander sanoi ärsyyntyneenä.

– Pitää olla valmiina, he ovat hyvä joukkue, Lander sanoi, ennen kuin joukkueen tiedottaja totesi, että ”Landerin täytyy nyt mennä” ja vetäisi pelaajan pois median edestä.

Landeria saattoi ärsyttää se, että Ruotsin mediajärjestelyiden vuoksi hän joutui kovaan prässiin. Samalla saattoi vaikuttaa se, että kieli vaihteli ruotsin ja englannin välillä. Kenties hän aidosti ajatteli vastanneensa samaan kysymykseen, vaikka tosiasiassa joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta kukaan ei ollut edes kysynyt mitään.

Tai sitten tilanne kuvastaa Ruotsin joukkueen yleistä kireyttä. Tre Kronor ei ole pelannut missään nimessä niin hyvin kuin joukkue odotti ennen MM-kisoja. Pelaajat ovat pettyneitä itseensä, mikä aika usein näyttäytyy kireänä käytöksenä.

Venäjän tarjoama kylvetys lohkovaiheen päätöspelin toisessa erässä oli julma näyte ruotsalaisille siitä, ettei peli ole kunnossa. Koko kansa odottaa, että kultaputki jatkuu, ja siitä tulee väistämättä paineita. Sitten kun peli ei olekaan samaa ilottelua kuin kahtena edellisenä keväänä, se painaa mieltä.

Kiristely on siis tavallaan ymmärrettävää, mutta samalla se on Suomen kannalta hyvä merkki.

Lue myös:

    Uusimmat