Näkökulma: Glen Kamara pääsee kirkkaisiin parrasvaloihin

Skotlantilaiseen suurseuraan Rangersiin siirtyvä Glen Kamara saa ensi kaudella mahdollisuuden nousta uudelle tasolle pelaajana, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

23-vuotiaan Huuhkajien pelintekijän kehitys viimeisen kahden vuoden aikana on ollut kerrassaan päätä huimaavaa. Arsenalin nuorisojoukkueissa ja Pikkuhuuhkajissa teräväliikkeinen Kamara loi mainetta vielä melko yksipuolisena, ärhäkkänä pallonriistäjänä, jonka syöttövalikoimassa riitti puutteita - erityisesti pitkissä syötöissä.

Sittemmin kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan Dundee FC:n ja Huuhkajien riveissä suuria askeleita ottanut Kamara on kasvanut hivenen arasta pojasta itsevarmaksi mieheksi. Maajoukkueen paidassa Kansojen liigassa etenkin Viroa ja Kreikkaa vastaan loistanut on nykyään moderni keskialueen työjuhta, jonka nopeusminaisuudet ja pelikäsitys riittävät niin ankkurin rooliin kuin 8-paikalle.

Neljän vuoden sopimus Rangersin kanssa indikoi sitä, että Skotlannin kärkiseura näkee suomalaisessa lähitulevaisuudessa pitkäaikaisen luottopelaajan, jolla on parhaassa tapauksessa kyvyt vallata merkittävä rooli ryhmässä jo ensi kaudella. Sitä ennen Tampereella syntynyt pelimies voi auttaa nykyistä joukkuettaan säilyttämään sarjapaikkansa. Skotlannin suurseurassa haaste kasvaa valtavasti kirkkaiden valojen myötä, mutta nöyrä ja työteliäs Kamara on takuuvarmasti valmis ottamaan uuden haasteen vastaan.  

Lue myös:

    Uusimmat