Näkijä kertoo, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu

Elokuvaohjaaja ja taiteilija Kaija Juurikkala kykenee saamaan yhteyden tuonpuoleiseen, ja hän uskoo jälleensyntymiseen. Mitä Kaija ajattelee kuoleman jälkeen tapahtuvan?

– Monet sanovat, että he ovat käyneet esimerkiksi vaikean leikkauksen tai sydänkohtauksen yhteydessä toisella puolella, ja kaikki puhuvat valotunnelista. Uskon, että kuoleman jälkeen siirrymme sen kautta toiseen olotilaan, Kaija Juurikkala kuvailee.

Hän uskoo jälleensyntymiseen ja sielun kuolemattomuuteen.

– Uskon, että olemme henkiä ja tulemme sieluiksi kehossa, kunnes jätämme kehon ja palaamme hengeksi. Pimeän ja kuoleman pelkoni ovat poistuneet oivaltaessani, että henki on kuolematon. En tarkoita tietoa vaan sydämen ymmärrystä eli uskoa.

Kaija ei kuitenkaan pohdi kuolemaa sen enempää, eikä tuonpuoleinen itsessään häntä kiehdo.

– En ole siitä kiinnostunut. Minulla ei ole kiire sinne, vaan minua kiinnostaa, miksi me olemme täällä ja miksi tulemme takaisin. Minua kiinnostaa elämän tarkoitus, sen mysteeri.

Kuolleet läheiset voivat pysyä rinnalla

Kaija kuulostaa uskovan myös kohtaloon.

– Äiti Maa huolehtii itsestään luonnonmullistuksilla, esimerkiksi tsunameilla. Luonnonmullistusten merkitystä ei voi ymmärtää ihmisen ajantajun perusteella. Meillä länsimaisilla ihmisillä on niin narsistinen maailmankuva, että luulemme hallitsevamme tätä palloa, luulemme sekä tuhoavamme että pelastavamme sen.

– Äiti Maa kyllä osaa uudistaa itsensä elinkelpoiseksi meidän jälkeemmekin, jos niin huonosti käy. Mullistukset vaativat ihmishenkiä, mutta näistä nopeasti poistuvista sieluista huolehditaan erityisellä hellyydellä heidän kuolinhetkellään.

Kaijan suhtautuminen kuoleman jälkeiseen elämään kuulostaa lohdulliselta. Hän uskoo, että kuolleet läheiset voivat joskus todellakin pysyä rinnallamme henkinä.

– Käsitykseni mukaan monet kuolleet jäävät hoitamaan, jos jälkeen jääneet ovat hätääntyneitä. Monet kertovat vaistonneensa kuolleen sukulaisensa läsnäolon.

– Eräskin nainen soitti, että hänen talossaan on joku. Kysyin kuka, ja hän vastasi heti, että hänen kuollut äitinsä. Hän tarvitsi minut vain tulkikseen, kun ei tietoisesti uskonut siihen, minkä virallinen kulttuurimme kieltää. Hänen sydämensä kyllä tiesi.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja