Kaija kohtaa kuolleiden sieluja – tällaisia kummitukset ovat!

Elokuvaohjaaja ja taiteilija Kaija Juurikkala uskoo kummituksiin. Hän aistii, että edesmenneitä sieluja on kaikkialla keskuudessamme.

Kaija Juurikkala on aina omannut vahvan intuition ja jonkinlaisen tietoisuuden henkimaailman olemassaolosta. Näkijänä hän kertoo saavansa yhteyden kuolleiden sieluihin.

– Uskon kummituksiin, niitähän ne ovat. Mutta kummitus on huono sana, se on jo pelolla ladattu. Ei niissä ole mitään pelättävää. Ne sielut ovat avuttomia ja avun tarpeessa, pelko tulee meidän nahkaisten rajallisesta ymmärryksestä, Kaija toteaa.

– Virallinen maailmankatsomuksemme on todella kapea.

Kummittelu voi Kaijan mukaan jatkua pitkiäkin aikoja, jos sielu ei pääse siirtymään tuonpuoleisessa näkyvään valotunneliin ja sitä kautta uudelleensyntymään.

– Ei sillä puolella ole lineaaria aikaa, hän huokaa.

Miksi aaveita on?

Syitä välitilaan jumittumiseen on hänen mielestään useita.

– Usein siihen liittyy häpeä. Heillä on voinut olla korkea asema, jota he ovat käyttänet törkeästi väärin. Heitä pitää rohkaista siirtymään eteenpäin anteeksiannon tiellä.

Lisäksi Kaija kertoo kohdanneensa esimerkiksi vanhuksia, jotka eivät ole tajunneet jo kuolleensa. Vanhoissa taloissa voi olla myös edellisten asukkaiden energioita.

– Sitten on sellaisia, jotka ovat vain rakastuneita omaan paikkaansa. He voivat olla ihan hämmästyneitä, kun heille kertoo, että jätä jo se halonhakkuu, sinä olet kuollut. Ne ovat huvittavia tilanteita. Ne hahmot ikään kuin katsovat kehoaan ja huudahtavat: "Häh?"

– Nämä sielut lähtevät helpommin eteenpäin. Heidän kanssaan kuuntelemme rakkaita, jotka odottavat tunnelin toisessa päässä kutsuen, se auttaa aina.

Kaijan mukaan edesmenneitä sieluja vaeltaa keskuudessamme enemmän kuin voisimme kuvitellakaan.

– Niitä on vaikka kuinka paljon, en mitenkään ehdi kaikkia saattamaan valoon. Yleensä vaistoan ne, ja jos haluan, voin kääntää ne näyiksi. Onneksi monet muut tekevät tänä päivänä kanssani tätä niin sanottua valotyötä. On meneillään hiljainen vallankumous, jonka laajuutta valtakulttuuri ei vielä edes tajua.

Studio55.fi/Milja Haaksluoto

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat