Näitä terveysongelmia googlataan eniten – suositun tv-sarjan tauti yksi etsityimpiä

Netistä eniten etsittyjä terveysaiheita ovat tänä vuonna olleet muun muassa keuhkoputkentulehdus, laihdutus ja raskaus, kertoo yhdysvaltalainen terveyssivusto.

Google listasi sivuston pyynnöstä yhdeksän haetuinta terveysaihetta, joihin sivusto etsi vastaukset asiantuntijoilta.

Tarttuuko keuhkoputkentulehdus?

Tutkija vastaa, että kysymys on vaikea. Keuhkoputkentulehdus saattaa tarttua riippuen siitä onko se bakteerin vai viruksen aiheuttama. Hän lisää, että keuhkoputkentulehdus aiheutuu usein pitkittyneestä ylähengitysteiden tulehduksesta, joten sairautta voisi pikemminkin kutsua oireeksi kuin varsinaiseksi sairaudeksi.

Tarttuuko keuhkokuume

Vastaus: kyllä.

Paljonko vettä pitäisi juoda?

Asiantuntija antaa selkeän kaavan kuinka sopivan vesimäärän voi laskea oman painonsa perusteella. Mitat on annettu amerikkalaisten käyttämien mittayksiköiden mukaan.

Montako kaloria pitäisi syödä?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, sanoo asiantuntija.

Millaista on elää SLE-sairauden kanssa?

SLE eli englanniksi 'lupus' on sairaus, joka esiintyy usein sairaalasarja Housessa. Sairaus on autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa ihoon, munuaisiin ja verisoluihin. Sitä on vaikea diagnosoida. Oireena on muun muassa päänsärky, heikotus, kuume ja ihottuma. Wikipedia kertoo, että lupus on systeeminen lupus erythematosus, josta käytetään lyhennettä SLE sekä myös nimitystä punahukka.

Kuinka pitkällä raskauteni on?

Asiantuntija antaa polveilevan vastauksen erilaisista tavoista määritellä raskauden kesto, mutta mainitsee ultraäänitutkimus.

Milloin ovulaatio on?

Asiantuntija vastaa, että ovulaatio eli munasolun irtoaminen munasarjasta on yksilöllistä ja tarkimman vastauksen tähän antaa kotona tehtävä ovulaatiotesti.

Mitä on gluteeni?

Gluteeni on viljan osa, joka voi aiheuttaa keliaakikoille terveysongelmia, on asiantuntijan vastaus pähkinänkuoressa.

Kuinka kauan flunssa kestää?

Flunssaa on monen kestoista, mutta tyypillisimmillään se kestää 7-10 päivää, sanoo asiantuntija.

Lue myös:

    Uusimmat