Mainos

Näitä karvoja ei saa koskaan nyppiä pinseteillä

Nypitty karva ei välttämättä kasva koskaan takaisin.

Karvojen siistiminen ja poistaminen on jo pitkään ollut trendikästä. Moni nyppii kulmakarvansa, mutta kehon karvoihin ei kannattaisi kajota pinseteillä, sanoo Daily Mailin haastattelema kauneusalan asiantuntija Sam Marshall.

Älä nypi harmaita hiuksia!

Nyppiminen vahingoittaa karvatuppea, jolloin se saattaa lakata tuottamasta hiusta. Jos harmaita hiuksia poistaa nyppimällä, hiusten tekstuuri kärsii. Jos harmaa hius lakkaa kasvamasta, tilalle ei tule mitään.

Samalla tavalla nyppääminen voi aiheuttaa koloja kulmakarvoihin, sillä nypätty karva ei välttämättä kasva koskaan takaisin. Hiustenleikkaukseen tarkoitetut sakset ovat parempi vaihtoehto pitkien haituvien siistimiseen.

Älä nypi ylä- tai alapäätä

Partakarvojen nyppiminen voi johtaa sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin ja tulehtuneeseen ihoon. Myös nenäkarvojen nyppiminen vahingoittaa ihoa. Samasta syystä kainalot pitäisi jättää rauhaan, vaikka nyppiminen voi joissain tapauksissa olla vahaamista hellävaraisempi vaihtoehto. Paksujen kainalokarvojen nyppiminen irti on kuitenkin usein hankalaa, ja siten myös rankkaa iholle.

Intiimialueen karvat kannattaa myös siistiä ilman pinsettejä, koska infektioriski alueella on suuri. Iho voi ärtyä nyppimisestä. Poisto vahauksen tai laserin avulla on intiimialueen karvoitukselle parempi vaihtoehto.

***

3:49


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.