Naisyrittäjä paritti seksityöntekijöitä törkeästi useissa kaupungeissa – laati tarkat vuorolistat ja tienasi yli 170 000 euroa

39-vuotias nainen on tuomittu törkeästä parituksesta vuoden ja 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Rikokset ovat tapahtuneet Seinäjoella, Vaasassa, Ylivieskassa ja Iisalmella.

Oikaisu: Artikkelissa oli aiemmin video, jossa seksityötä tekevä nainen kertoi työstään. Nainen ei liity artikkeliin millään tavalla, joten video on poistettu artikkelista kokonaan. 

Nainen oli vuokrannut hallussaan olleita, eri kaupungeissa sijaitsevia liiketiloja useille henkilöille, jotka olivat tarjonneet tiloissa maksullisia seksipalveluja vuosien 2017 ja 2020 välisenä aikana.

Vuokraajat saivat myös majoittua huoneistoissa ja maksaa vuokransa esimerkiksi päivä-, viikko-, tai kuukausikohtaisesti.

Syyttäjä katsoi että nainen oli olennaisesti edistänyt maksullisia seksipalveluja myyvien henkilöiden toimintaa, etsi aktiivisesti vuokralaisia tiloihinsa ja oli heihin suoraan yhteydessä. 

Lisäksi nainen oli laatinut seksipalveluiden harjoittamista varten työvuorolistat etukäteen, jotta tilat tulisivat mahdollisimman tehokkaasti hyödynnetyksi. Hän mainosti seksipalveluita muun muassa seksitreffisivustolla ja pyrki laajentamaan palveluiden näkyvyyttä. 

Syyttäjä katsoi, että nainen hyötyi parituksesta lähes 172 000 euroa. Rikoksen katsottiin tapahtuneen erittäin suunnitelmallisesti ja ammattimaisesti.

Myönsi kaiken

Nainen otettiin kiinni viime elokuussa. Hän oli tutkinnan vuoksi vangittuna noin kolme viikkoa. Poliisi ei tuolloin kommentoinut, kuinka rikosvyyhti alkoi purkautua, mutta virkavalta oli joka tapauksessa seurannut naisen toimia jo pidemmän aikaa.

Nainen myönsi toimineensa syytteessä kerrotulla tavalla. Kyseessä oli niin sanottu tunnustusoikeudenkäynti ja rangaistuksen mittaamisessa käytettiin lievennettyä rangaistusasteikkoa.

Alkujaan syyttäjä oli vaatinut naiselle yli kahden vuoden vankeustuomiota. Tuomioksi tuli lopulta vuosi ja seitsemän kuukautta ehdollista. 

Rikoksilla hankituista varoista tuomittiin 137 600 euroa menetettäväksi valtiolle. 

Käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän vaatimuksen naisen liiketoimintakiellosta. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja