Parituksesta epäilty vihreiden ehdokas kommentoi kohua Aamulehdelle: "He ovat siivonneet kotiani"

Maria Ohisalo kommentoi vihreiden kuntavaaliehdokkaan paritusepäilyä suorassa lähetyksessä 1:10
Näin vihreiden puoluejohtaja Maria Ohisalo kommentoi ehdokkaan rikosepäilyä Uutisaamussa

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ilmoitti toissapäivänä, että tamperelaista vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään paritukseen liittyvästä rikoksesta. Aamulehti kysyi mieheltä itseltään, mistä on kyse.

Kyseinen ehdokas on tamperelainen yrittäjä Harri Pinola. Rikosepäilyistä tarkempaa selkoa ottaneen ja Pinolaa haastatelleen Aamulehden mukaan poliisi epäilee miehen järjestäneen vuosien 2019 ja 2021 välisenä aikana romanialaisia naisia Suomeen.

Aamulehden mukaan Pinola, 50, on esiintynyt heidän työnantajanaan tai poikaystävänään, jotta he ovat pääseet Suomeen. 

Miehen epäillään vuokranneen naisille prostituution harjoittamista varten asuntoja muun muassa Tampereelta, Helsingistä ja Lahdesta ja saaneen ainakin seksipalveluita palkkiokseen, Aamulehti kertoo.

Ohisalo totesi olevansa järkyttynyt ja ilmoitti ehdokkaan salanneen rikosepäilynsä puolueelta. Puheenjohtaja sanoi myös, ettei kyseistä henkilöä olisi asetettu ehdolle jos hänen taustastaan olis oltu tietoisia.

Kiistää rikollisen toiminnan

AL:n haastattelussa Pinola kiistää saaneensa tai pyytäneensä naisilta mitään korvausta. Hän kertoo tutustuneensa naisiin ystäviensä kautta. 

– Joo, olen maksanut palkkaa joillekin heistä, ja he ovat siivonneet minun kotiani. Osa ei ole päässyt tulemaan, niin en ole heille voinut olla sitten työantaja, Pinola sanoo Aamulehdelle.

– En ainakaan tarkoituksellisesti ole tehnyt mitään rikollista. Olen itse kuvitellut, että en ole tehnyt mitään rikosta. Siinä mielessä ihmettelen, että miksi tällainen syytös.

Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan paritusepäilyt ovat olleet tutkinnassa jo viime vuoden puolelta saakka.

Ohisalo vahvisti toissapäivänä, että ehdokasasettelu on jo päättynyt ja sen vuoksi kyseistä ehdokasta ei voi ottaa enää pois listoilta.

Alun perin mieheen kohdistuvista rikosepäilyistä uutisoi Suomen Kuvalehti. 

Lue myös:

    Uusimmat