Naisten MM-jalkapallossa huipennus edessä – tässä pudotuspeliparit ja kaavio finaaliin

Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat sinetöi lohkovoittonsa jalkapallon naisten MM-kisoissa kaatamalla F-lohkon päätösottelussa Ruotsin torstaina. Yhdysvallat oli Le Havressa parempi maalein 2–0.

Lindsey Horan vei Yhdysvallat johtoon jo kolmannella peliminuutilla, ja toisen puoliajan alussa Ruotsin Jonna Andersson teki oman maalin.

Kaksi edellistä otteluaan voittanut Ruotsi oli jo varmistanut jatkopaikkansa ja sijoittuu lohkossa toiseksi. Yhdysvallat kohtaa neljännesvälierissä Espanjan ja Ruotsi Kanadan.

–  Kun teimme pelisuunnitelmaamme, emme ajatelleet että sillä olisi suurta merkitystä, olemmeko lohkossa ykkösiä vai kakkosia. Tiesimme ettei otteluiden välissä ole paljoa aikaa. Tärkein ottelumme on maanantaina, joten se oli prioriteettini kun valitsin kokoonpanon, Ruotsin päävalmentaja Peter Gerhardsson sanoi Fifa.comin mukaan.

Yhdysvallat teki alkulohkossa kaikkiaan 18 maalia, mikä on uusi MM-ennätys. Suurin syy maalimäärään oli avausottelun ennätyksellinen 13–0-murskavoitto Thaimaasta. Yhdysvallat ei myöskään ole päästänyt vielä yhtään maalia.

–Tänään kohtasimme hyviä haasteita, vastassamme oli laadukas vastustaja, jolla on hyvät tilanteenvaihdot ja laatua erikoistilanteissa. Tämä oli hyvä suoritus, Yhdysvaltojen päävalmentaja Jill Ellis totesi.

Ranska-USA-puolivälierä häämöttää

Nyt kun viimeinenkin alkulohko on saatu päätökseen, kaikki MM-turnauksen neljännesvälieräparit ovat selvillä.

Yksi kiehtovimmista kamppailuista nähdään sunnuntaina, kun kaikki ottelunsa tähän asti voittanut emäntämaa Ranska kohtaa Brasilian. Jos Ranska etenee siitä jatkoon, vastus ei helpotu, sillä puolivälierissä vastaan tulee Yhdysvallat–Espanja-ottelun voittaja.

Suurimpiin mestarisuosikeihin kuuluva Englanti saa vastaansa Kamerunin, ja tuon ottelun voittaja kohtaa Norja–Australia-ottelun voittajan.

Kaikki alkulohkopelinsä voittanut Euroopan mestari Hollanti kohtaa vuoden 2011 maailmanmestarin Japanin, ja Italia ottaa mittaa Kiinasta.

Niin ikään alkulohkosta ilman pistemenetyksiä selvinnyt olympiavoittaja Saksa saa vastaansa nipin napin jatkoon selvinneen Nigerian. Jos Saksa etenee odotetusti puolivälieriin, kohtaa se joko Ruotsin tai olympiapronssimitalisti Kanadan.  

Naisten MM-lopputurnauksen jatko-ohjelma:

Neljännesvälierät:

22.6. klo 18.30 Saksa–Nigeria, klo 22 Norja–Australia
23.6. klo 18.30 Englanti-Kamerun, klo 22 Ranska-Brasilia
24.6. klo 19 Espanja–Yhdysvallat, klo 22 Ruotsi–Kanada
25.6. klo 19 Italia–Kiina, klo 22 Hollanti–Japani

Puolivälierät pelataan 27.–29. kesäkuuta, välierät 2.–3. heinäkuuta, pronssiottelu 6. heinäkuuta ja loppuottelu 7. heinäkuuta. Alla kuva MM-jatkopelien kaaviosta. 


Lue myös:

    Uusimmat