Mainos

Tekeekö Leijonat hurjan tempun? Tiistai on täynnä jättipanoksia – näin Suomen puolivälierävastus selviää

3:34
Videolla ennakointia Suomen ja Saksan pelin alla.

Leijonat taistelee tiistaina upeasta saavutuksesta, sillä se voi napata nimiinsä lohkovoiton. Mitä panoksia tiistai sisältää, kun alkulohkot tulevat päätökseen?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa 
Tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Tiistaina ohjelmassa on yhteensä kuusi kamppailua. Leijonat hoitaa oman urakkansa jo päivän ensimmäisten otteluiden yhteydessä.

Tässä infopaketti tiistaille niin aikataulujen kuin itse panosten osalta.

Milloin Leijonat pelaa? Mistä sen näkee?

Leijonien ja Saksan ottelu käynnistyy Suomen aikaan kello 13.15. Ottelun näet C More Sport 1 ja MTV3-kanavilta sekä cmore.fi-suoratoistopalvelusta.

Ennakkostudio eli MM-kisastudio käynnistyy C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi:ssä kello 12.30. MTV3:lla lähetys käynnistyy kello 13.00.

Studiota juontaa Teemu Niikko, asiantuntijoina Karri Kivi, Ville Nieminen ja Tuomo Ruutu. C Morella selostajana toimii Antero Mertaranta, MTV3:lla Mika Saukkonen.

Päivän muut ottelut

13.15 Tshekki-Sveitsi

17.15 Norja-Latvia
17.15 Slovakia-Tanska

21.15 Kanada-USA
21.15 Ruotsi-Venäjä

Mistä Leijonat pelaa?

Tähän mennessä vain yhden tappion (jatkoajalla Yhdysvaltoja vastaan) kokenut Leijonat taistelee lohkovoitosta. Ennen viimeisiä otteluja Suomi on A-lohkon ykkösenä, 16 pisteellä. Kanada on toisena (15) ja USA kolmantena (14).

A-lohkon neljän kärki:

JoukkueOttelutVoitotVoitot (ja/rl)Tappiot (ja/rl)TappiotMaalieroPisteet
Suomi6501020-716
Kanada6500133-1115
USA6410127-1214
Saksa6400214-1612

Leijonat on varmuudella lohkonsa toinen, sillä se on voittanut keskinäisessä ottelussa Kanadan. Vaikka Leijonat häviäisi Saksa-pelin ja USA ottaisi jatkoaikavoiton Kanadasta, olisi Leijonat silti toinen USA:n jälkeen.

Mikäli Leijonat voittaa Saksan, on se automaattisesti lohkonsa ykkönen. Näin käy myös jatkoaika- tai rankkaritappiolla, mikäli USA tai Kanada ei voita varsinaisella peliajalla.

Mikäli Leijonat on lohkonsa ykkönen, kohtaa se B-lohkossa neljänneksi sijoittuvan joukkueen.

Tuolloin vastaan asettuu joko Sveitsi, Tshekki tai Ruotsi.

B-lohkon neljän kärjen tilanne ennen päätöspelejä:

JoukkueOttelutVoitotVoitot (ja/rl)Tappiot (ja/rl)TappiotMaalieroPisteet
Venäjä6600029-318
Tshekki6500134-1015
Ruotsi6500137-1415
Sveitsi6400223-912

A-lohkon voittaja kohtaa todennäköisimmin Sveitsin, joka on automaattisesti neljäs, mikäli se ei voita Tshekkiä omassa päätöskierroksen ottelussaan.

Tshekki voi tipahtaa neljänneksi, mikäli Sveitsi on sitä parempi varsinaisella peliajalla ja Ruotsi saa Venäjä-pelistä vähintään pisteen. Tshekki, Ruotsi ja Sveitsi voivat myös kaikki päätyä vielä 15 pisteeseen. Tuolloin Tshekki päätyy keskinäisten pelien saldossa epäedullisimpaan tilanteeseen vain niin, että Sveitsi voittaa sen vähintään viidellä maalilla.

Ruotsin osalta neljänneksi jääminen vaatii sitä, että se häviää Venäjälle varsinaisella peliajalla ja Sveitsi voittaa Tshekin varinaisella peliajalla 1-4-maalilla. Tässä tapauksessa Ruotsin keskinäisten pelien saldo on heikoin.

Mikäli Leijonat jää toiseksi, kohtaa se silloin B-lohkon kolmosen.

Tässä tapauksessa Leijonat voi kohdata myös Venäjän.

Lohkokakkoseksi päätyessä toisen lohkon kolmannen sijan skenaariot ovat hyvin mutkikkaat, sillä Venäjä, Ruotsi ja Tshekki voivat kaikki päätyä vielä 18 pisteeseen. Venäjä on tuolloin keskinäisissä otteluissa heikoin vain siinä tapauksessa, jos se häviää lohkon päätöspelissä Ruotsille vähintään kolmella maalilla.

Tiistaina pelattavissa otteluissa Norjan ja Latvian sekä Slovakian ja Tanskan välillä ei ole enää pudotuspelipaikkojen tai putoamisen kannalta panosta. Maanantaina varmistui se, että Ranska ja Itävalta pelaavat ensi vuonna B-tasolla.

Samalla sekä A- että B-lohkojen jatkoonpääsijät ovat jo selvillä. A-lohkosta puolivälieriin matkaavat Suomi, Kanada, USA ja Saksa. B-lohkosta Venäjä, Tshekki, Ruotsi ja Sveitsi.

Miten turnaus jatkuu?

Leijonat pelaa oman puolivälieräottelunsa joka tapauksessa Kosicessa, jossa omat pelinsä pelaavat A-lohkon ykkönen ja kakkonen. B-lohkon ykkönen ja kakkonen pelaavat omat puolivälieräottelut Bratislavassa.

Puolivälierät pelataan torstaina 23.5. Tuolloin kaksi ensimmäistä peliä ovat ohjelmassa Suomen aikaan kello 17.15. Kaksi myöhempää kello 21.15.

Välierät ovat ohjelmassa lauantaina. Pronssiottelu ja finaali pelataan puolestaan sunnuntaina.

Juttua täsmennetty klo 9.22:  Leijonille riittää lohkovoittoon myös piste, mikäli USA tai Kanada ei voita varsinaisella peliajalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja