Naisten mestarijoukkue PK-35 jäi ilman sarjapaikkaa, mistä on kyse? – "Tässä on ristiriita"

Tällä vuosikymmenellä seitsemän jalkapallon naisten Suomen mestaruutta voittaneen PK-35:n taloustilanne ja epäselvä asioiden hoitaminen pakottivat Palloliiton eväämään menestysseuran liigalisenssin kaudelle 2019.

Palloliitto tiedotti myöhään torstai-iltana, että PK-35 jäi ilman lisenssiä, kun seura ei täyttänyt lisenssimääräysten taloudellisia ja oikeudellisia kriteerejä.

Miesten Ykkösen ja naisten liigan lisenssikomitean puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan seurojen piti osoittaa 15. marraskuuta mennessä, että pelaajapalkkiot ja kulukorvaukset on maksettu tai niiden maksamisesta on olemassa sopimus eri osapuolten kanssa.

– Seura toimitti paperin, että se on maksanut pelaajapalkkiot tai kulukorvaukset, Salminen selvensi STT:lle.

Asiaan tuli käänne, kun PK-35 toimitti myöhemmin uuden paperin, jossa se kertoi maksaneensa pelaajapalkkioita vielä edellisen ilmoituksen jälkeen.

– Tässä on ristiriita. Seura kertoi ensin maksaneensa kaikki velvoitteet ja sitten kertoi vielä maksaneensa palkkioita, Salminen sanoi.

Taustalta löytyi myös muita epäselvyyksiä. PK-35 toimitti lisenssihakemuksen 30. marraskuuta mennessä, mutta ei siihen kuuluvia asiakirjoja. Asiakirjoja PK-35 toimitti Palloliitolle vähitellen.

Myös seuran kirjanpidosta löytyi epäselvyyksiä, joihin tilintarkastaja kiinnitti huomiota.

– Tämä on valitettava tapaus, että mestarijoukkueelle käy näin. Tilanne on valitettava naisten liigan ja koko Suomen jalkapallon kannalta, kun naisten pääsarjan mestarijoukkueen organisaatio on ollut noin ohut, Salminen kertoi.

Varoitus jo vuosi sitten

PK-35:n tilanne ei tullut täysin yllätyksenä Palloliitolle, koska jo vuosi sitten Palloliitto varoitti seuraa laiminlyöntien vuoksi. Viime kaudeksi seura sai vielä lisenssin ja pelasi menestyksekkäästi. PK-35 voitti jälleen naisten Suomen mestaruuden.

PK-35:llä on kymmenen päivää aikaa valittaa asiasta.

– Minulla ei ole tietoa, aikooko seura valittaa, Salminen sanoi.

Naisten liigan yhdeksän muuta seuraa saivat lisenssin. Täydennysmenettelyjärjestyksessä seuraavina ovat Pallokerho-35 ja Kuopion Palloseura, joilta Palloliitto on pyytänyt lisenssihakemukset sarjan täydentämiseksi.

PK-35 kertoi torstai-iltana Twitterissä, että seura perehtyy nyt lisenssikomitean perusteluihin ja tiedottaa myöhemmin jatkotoimenpiteistä.

Lue myös:

    Uusimmat