Näistäkin maksetaan palkkaa: Ovatko nämä maailman omituisimmat ammatit?

Kuka sanoi, ettei työnteko voi olla hauskaa? Ainakin nämä ammatit kuulostavat todella mielenkiintoisilta, ja tuntuu melkein uskomattomalta, että näistäkin voi todella ansaita elantonsa. Katso hauska lista!

Vaikka alla listatut ammatit eivät välttämättä olisikaan unelmiesi työpaikkoja, on hauska ajatella, että moisiakin vaihtoehtoja on olemassa. Osa ammateista voi jopa olla saavutettavissa, mutta osa niistä taas on niin harvinaisia, että kollegoita löytyy maailmasta vain kourallinen.

Pikakoristelija

Pikakoristelijan työnkuvaan kuuluu esimerkiksi myytävän asunnon nopea fiksaus houkuttelevampaan myyntikuntoon. Ammattia harjoittava Jill Vegas kertoo, että hänen työpäivänsä koostuu esimerkiksi tuoreiden kukkien asettelusta pöydille, lakanoiden vaihdosta tai näyttävien mattojen kuljettamisesta myyntikohteeseen. Parhaimmillaan pikakoristelija voi veloittaa jopa 250 dollaria tunnilta!

Koiran lentoemo

Rakastatko matkustamista ja olet hulluna koiriin? Harkitse pestautumista Pet Airwaysille – siellä lentoemot huolehtivat nelijalkaisista matkustajista esimerkiksi antamalla niille hierontaa ja ruokkimalla niitä lennon aikana. He myös huolehtivat lemmikit turvallisesti oikeille omistajilleen.

Ammattitwiittaaja

Koukussa Twitteriin ja Facebookiin? Voit hankkia uuden uran esimerkiksi yrityksen twiittaajana. Tällöin huolehdit firman näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa – ja voit tienata vuodessa pitkän pennin. Tällä alalla on tärkeää hallita kaikki mahdolliset sosiaalisen median työkalut.

Maailmanmatkaajan opettaja

Esimerkiksi ympäri maailmaa matkaavan sirkuksen työntekijät haluavat luonnollisesti pitää lapset mukana kiertueella. Tällöin tavallinen koulunkäynti ei onnistu, joten matkustavalle opettajalle on tarvetta. Tähän työhön vaaditaan luonnollisesti opettajankokemusta ja monipuolista kielitaitoa.

Piiloruokailija

Ravintoloita testataan "mysteeriasiakkailla", jotka käyvät ravintolassa syömässä annoksen ja arvioivat paikan siisteyttä, laatua ja palvelun tasoa. Työ saattaa olla keikkaluontoista, joten rahakasta elantoa tässä hommassa et luultavasti saa – mutta bonuksena saat ilmaiset ravintola-ateriat!

Tyyliopas

Rakastatko shoppailua, mutta haluaisit antaa luottokortillesi lepotauon? Harkitse tyylioppaan uraa – työsi on kulkea asiakkaan kanssa kaupungilla ja valita hänelle tyylikkäitä uusia vaatteita. Tähän työhön tarvitset tietysti hyvän tyylitajun ja muodintuntemuksen.

Seilaava kokki

Jos haluat saada työpaikan kokkina, mutta myös maailman näkeminen kiinnostaa, yritä pestautua ympäri maailman seilaavalle risteilijälle. Pääset kokkaamaan mitä hienoimpia ruokalajeja varakkaille matkustajille samalla kun seilaat ympäri maailman meriä. Työ ei kuitenkaan ole sinua varten, jos kärsit ahtaanpaikankammosta – laivojen keittiöt eivät yleisesti ole kovinkaan suurikokoisia.

(MTV3)

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja