Suomi vaikeuksien kautta voittoon – ykkösketju takoi hirmutehot

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kaatoi Sveitsin 6-2 numeroin alkulohkon kolmannessa ottelussa. Suomen ykkösketju ihastutti kotiyleisöä latomalla ottelussa hirmutehot.

Ykkösketju merkkautti Suomen maaleihin yhteensä huimat 3+7 tehopisteet (Jenni Hiirikoski 0+3, Michelle Karvinen 2+1, Riikka Sallinen 0+2 ja Susanna Tapani 1+1).

Sveitsiläiset aloittivat maalinteon ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen, kun Evelina Raselli onnistui iskemään kiekon Eveliina Suonpään selän taakse. Avausmaalista ehti vierähtää vain 28 sekuntia, kun Tapani tasoitti ottelun.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisen kerran erän lopulla, kun Rosa Lindsted iski turnauksensa avausmaalin. Sveitsi siirtyi uudelleen johtoon toisen erän alkupuolella Alina Mullerin maalilla. Tämän jälkeen suomalaisten hanat aukesivat kunnolla.

Linda Välimäki siirsi ensiksi Suomen 3-2 johtoon ja Karvinen lisäsi Naisleijonien johdon kahteen maaliin toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä Minnamari Tuominen ja Karvinen kaunistelivat vielä Suomelle komean 6-2 voiton.

Suomi kohtaa tiistaina alkulohkon päätösottelussa Kanadan.