Naisleijonille vihdoin avausvoitto MM-kisoissa – Sveitsi nurin kapteenin johdolla

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue otti avausvoittonsa Yhdysvalloissa pelattavassa MM-turnauksessa, kun Sveitsi kaatui 5–2.

Ottelu oli Suomelle alkulohkon päätöspeli, saldoksi jäi yksi voitto ja kolme tappiota. Naisleijonien turnaus jatkuu puolivälieräpelillä torstaina paikallista aikaa.

Suomi johti avauserän jälkeen 2–1 Petra Niemisen ja Ronja Savolaisen maaleilla, ja toisessa erässä johto kasvoi 4–1:een Sanni Vanhasen ja Susanna Tapanin osumilla.

Päätöserässä Sveitsi sai kiriä aikaan, luoden useita maalipaikkoja. Suomen maalivahti Sanni Ahola joutui antautumaan kerran, mutta torjui muut Sveitsin huippupaikat. Lopulta Jenni Hiirikoski sinetöi voiton 5–2-maalillaan. Kapteeni Hiirikoski keräsi myös kolme syöttöpistettä.

Suomi hävisi alkulohkossa Tshekille 0–4, Kanadalle 1–4 ja Yhdysvalloille 3–5. Suomen puolivälierävastus ratkeaa myöhään tiistaina pelattavan Tshekki–Sveitsi-ottelun jälkeen. Todennäköisin vastustaja on Sveitsi. Suomi on nyt voittanut Sveitsin arvokisoissa 20 kertaa, tappioita on kolme.

"Hyvä harjoitus puolivälierää varten"

Turnauksen maalitilinsä avannut kokenut arvokisapelaaja Tapani iloitsi voitosta TV5:n haastattelussa.

– Oli hyvä saada tuo ensimmäinen voitto, se vie meidän peliä eteenpäin ja saadaan hyvä fiilis. Aika nousujohteisesti on pelattu tätä turnausta tuon avausottelun (Tshekki-tappio) jälkeen, ja tästä on hyvä lähteä kohti noita tosipelejä, Tapani sanoi.

Ottelu oli tyystin erilainen kuin kaksi edellistä peliä eli kohtaamiset naiskiekon mahtimaiden Kanadan ja Yhdysvaltojen kanssa.

– Ihan kuin eri lajia pelaisi, siinä oli (nyt) aikaa katsoa mihin syöttää. Syöttöpeliä pitää toki vielä parantaa, mutta kyllä tämä oli hyvä harjoitus puolivälierää varten, Tapani pohti TV5:lle.

Päävalmentaja Juuso Toivola toivoi voitosta energiaa seuraavaan kamppailuun eli kenties jälleen Sveitsiä vastaan.

– Katsotaan vielä muutamat jutut, mitä terästetään siihen tulevaan peliin. Katsotaan ensin, kuka sieltä tulee vastaan ja mihin kellonaikaan se peli on, se selviää myöhemmin. Mutta luottavaisin mielin siihen, Toivola sanoi TV5:n haastattelussa.

Tiiviin alkusarjan jälkeen Naisleijonat pääsevät nauttimaan tiistaina "jäättömästä päivästä".

– Tehdään jotain muuta kuin jääkiekkoa ja hotellielämää, sitä on tullut ihan tarpeeksi. Keskiviikkona takaisin harjoitteluun sitten taas, Toivola kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat