Naiset todennäköisemmin biseksuaaleja – etenkin, jos tarjolla "huonoja miehiä"

Naisten seksuaalisuus on sopeutuvaisempi kuin miesten, psykologit väittävät.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisista "tulee" biseksuaaleja todennäköisemmin kuin miehistä, jos eteen tulee tilaisuus suhteeseen saman sukupuolen kanssa.

Miehet puolestaan pysyttelevät todennäköisemmin heteroina huolimatta tilaisuuksista vaihtaa leiriä.

Indianassa sijaitsevan Notre Damen yliopiston tutkijat seurasivat 5 018 naisen ja 4 191 miehen matkaa nuoruudesta aikuisuuteen kysellen heidän seksuaalisesta aktiivisuudestaan. Tutkijat huomasivat, että naiset voivat vaihtaa seksuaali-identiteettiään kolme kertaa miehiä todennäköisemmin. 

Kuitenkin ne naiset, jotka olivat koulutetumpia, fyysisesti viehättävämpiä, eivätkä saaneet lapsia nuorina, epätodennäköisemmin testasivat seksuaalisuuttaan.

– Naiset, jotka tuntevat jonkinasteista vetoa sekä miehiin että naisiin saattavat kallistua heteroseksuaalisuuden suuntaan, jos heillä on miellyttäviä vaihtoehtoja heteroseksuaalisten kumppaneiden markkinoilla, sanoo tutkimusta johtanut Elizabeth McClintock.

Sama sukupuoli kiinnostaa, jos muut vaihtoehdot ovat huonoja

McClintock sanoo, että naiset, jotka ovat alunperin menestyksekkäitä löytämään kumppanikseen miehen, kuten perinteisesti odotetaan, eivät välttämättä koskaan tutki kiinnostustaan toisia naisia kohtaan.

– Kuitenkin ne naiset, jotka tuntevat vetoa samaa sukupuolta kohtaan, mutta joilla ei ole niin miellyttäviä heteroseksuaalisia vaihtoehtoja, saattavat todennäköisemmin kokeilla samaa sukupuolta olevia kumppaneita.

McClintockin mukaan ne naiset, jotka tekevät kokeiluja saman sukupuolen kanssa, todennäköisemmin sisällyttävät tämän seksuaalisuuden seksuaali-identiteettiinsä.

– Miehet eivät niin usein tunne vetoa molempiin sukupuoliin, McClintock puolestaan kiteyttää.

Korkeasti koulutetuilla miehillä oli tutkimuksen mukaan kuitenkin pienempi todennäköisyys nähdä itsensa sataprosenttisen heteroseksuaaleina, mutta fyysisellä viehättävyydellä ei ollut selvää vaikutusta asiaan.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat