Mainos

"Heräsin eräänä aamuna ja päätin, etten halua enää seksiä" – naiset paljastavat syyt haluttomuuden takaa

Miksi nainen lakkaa yhtäkkiä haluamasta kumppaniaan? Viisi naista paljastaa syyt oman haluttomuutensa takaa.

Seksi on iso osa parisuhdetta. Jos kuitenkin kamppailet parhaillaan tarpeettoman pitkän kuivan kauden kourissa, ei se automaattisesti tarkoita, että sinun ja kumppanisi tulevaisuudessa siintää välttämätön ero. Joskus seksin puute johtuu stressistä, uusista lääkkeistä tai jostain parisuhteeseen liittymättömästä asiasta, johon et voi vaikuttaa.

Olipa kyseessä mikä tahansa syy, jossain vaiheessa se voi tulla kaikkien eteen.

Prevention-sivuston haastattelemat naiset kertovat, millaista on rakastaa kumppaniaan syvästi, mutta olla silti haluamatta harrastaa seksiä heidän kanssaan.

"Minun piti pitää itselleni kannustuspuhe tehdäkseni sen kerran viikossa..."

"Ensi alkuun ajattelin, että parisuhteessamme oli jotain vialla. Teimme sitä paljon alussa, ehkä kuutisen kertaa viikossa. Olimme eläimiä ja rakastimme joka sekuntia siitä. Mutta oltuamme naimisissa noin puolitoista vuotta, en ollut koskaan sillä tuulella. Minun piti pitää itselleni kannustuspuhe tehdäkseni sen kerran viikossa, jotta puolisoni luulisi kaiken olevan kunnossa. Ongelma oli siinä, että kaikkihan oli kunnossa. Rakastin häntä täysin ja pidin häntä vetävänä. Se johtui mielialastani. Hän oli aina hyvin kannustava tämän asian suhteen. Hän ei saanut minua tuntemaan oloani kurjaksi, jos en ollut sillä tuulella. Selvisi, että oloni johtui ehkäisystäni ja kun lääkärini lopetti sen, minusta tuntui paremmalta ja meillä oli taas kohtuullinen seksielämä, ja teimme sitä 2–3 kertaa viikossa."
– Heather J., 32

"Älkää käsittäkö väärin, rakastan häntä ja rakastan yhteistä elämäämme..."

"Kukaan ei kerro tätä sinulle, kun olet teini tai parikymppinen, mutta seksi on erilaista lasten saannin jälkeen. Suurimmaksi osaksi siksi, että olen aina väsynyt ja viimeinen asia, mitä haluan, on riisuutua alastomaksi, näyttää aviomiehelleni raskauden jälkeisen vartaloni, ja harrastaa seksiä. Älkää käsittäkö väärin, rakastan häntä ja rakastan yhteistä elämäämme. Minulla on vain blaah-olo vartalostani, ja nukun mieluummin, kun lapset nukkuvat, ennemmin kuin pysyisin hereillä ja harrastaisin seksiä. Meillä on kaksi alle 4-vuotiasta lasta. Kuvitelkaa sitä! Aviomiestäni tämä ärsyttää. Hän ei ole kotona koko päivää, joten hänen väsymystasonsa on yhdenmukaisesti töistä riippuvainen. Minulla se riippuu meluisista, nuorista lapsista. Tämä on jatkuva taistelu kotonamme ja se on kurjaa."
– Juliet M., 29

"Miehet eivät ymmärrä naisten hormoneja..."

"Heräsin kirjaimellisesti eräänä aamuna ja päätin, etten halua enää harrastaa seksiä poikaystäväni kanssa. Kuulostaa oudolta sanoa niin, koska en herännyt ja ollut yhtäkkiä raskatamatta häntä. Rakastin häntä edelleen ja hän oli mielestäni seksikäs. Olin menettänyt seksinnälkäni. Oli todella vaikeaa selittää sitä hänelle. Miehet eivät ymmärrä naisten hormoneja enkä ymmärtänyt, miksi minusta tuntui tältä. Poikaystäväni ja minä melkein erosimme tämän vuoksi. Hän otti sen henkilökohtaisesti ja ajatteli, että olin vain kyllästynyt häneen ja siihen, kuka hän oli. Se ei ollut totuus ja vein hänet jopa lääkärille kanssani. Lääkäri sanoi oloni johtuvan luultavasti stressistä, jota koin töissä ja perheeni kanssa. Hän sanoi, ettei minussa ollut mitään vialla ja se sai oloni tuntumaan paremmalta. Se todellakin sai myös poikaystäväni olon tuntumaan paremmalta."
– Ruth L., 35

"Olen vähän kyllästynyt..."

"Olen ollut naimisissa yli 23 vuotta. Olen harrastanut jo tarpeeksi seksiä koko elämäkseni ja totta puhuen, olen päässyt siitä jo yli. Olen lisäksi vähän kyllästynyt. Aviomieheni ei ymmärrä. Hän sanoo, että hän voi kokeilla uusia asioita. Viime kuussa hän kertoi, että menisimme seksikurssille tai hän voisi tilata Amazonista kirjan ja pääsemme taas vauhtiin. Mutta sanoin hänelle, että minulle riittää. Rakastan häntä. Haluan viettää hänen kanssaan loppuelämäni. Mutta juuri nyt en halua harrastaa seksiä hänen kanssaan. Hänen pitää käsitellä se asia. Hänellä ei ole juurikaan vaihtoehtoja."
– Linda B., 48

"Olen ollut naisten kanssa aiemmin ja luulin, että se vaihe oli jo takana..."

Kun kadotin haluni harrastaa seksiä poikaystäväni kanssa, olimme olleet parisuhteessa noin kaksi vuotta. Aloin miettiä miksi ja jouduin myöntämään itselleni, että seksuaaliset mieltymykseni olivat muuttumuassa ja saatoin olla viehättynyt naisista. Olin ollut naisten kanssa aiemminkin ja luulin, että se vaihe oli jo takana. Ei ilmeisesti ollutkaan. Rakastin edelleen poikaystävääni, mutta ehkä enemmän ystävä-mielessä. Poikaystäväni oli tietenkin huolissaan, kun sanoin ehkä kolme kuukautta putkeen, etten halunnut harrastaa hänen kanssaan seksiä. Kerroin totuuden. Ensin hän oli tyrmistynyt ja hieman loukkaantunut. Teimme kompromissin ja nyt meillä on avoin suhde, joka tuntuu modernilta ja jonka useimmat ihmiset ymmärtävät."
– Sarah B., 24

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähde: Prevention

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja