"Naiset, miksette anna hyville miehille mahdollisuutta?" – puistattava lappu aiheutti someraivon

Nimettömänä kirjoitettu viesti siitä, kuinka naiset "eivät anna hyville miehille mahdollisuutta", on aiheuttanut kohinaa sosiaalisessa mediassa.

Tammikuussa New Mexicossa opiskelevan Meganin oveen oli jätetty nimetön lappu, jonka sisältö oli hyvinkin puistattava.

Viesti kuului suurpiirteissään näin:


Ok, naiset, hiffaan kyllä.

Ette halua rupatella mukavia iltaisin.
Ette halua herrasmiestä saattamaan teitä autollenne.
Ette halua, että ystävällinen heppu auttaa teitä kantamaan ruokaostoksenne... tai että hän pitää teille ovea auki... tai murskaa henkikullan sellaisesta miehestä, joka olisi kykeneväinen tekemään sinulle pahaa.

Selvä 
 pelätkää hyviä tyyppejä... Ehkä meidän (hyvien miesten) täytyy vain kärsiä ja katsoa sivusta, kuinka menette rikki yhä uudestaan ja uudestaan sellaisen pohjasakan toimesta, jota niin luulette rakastavanne.

Mutta haluan sinun tietävän – se ei ole helppoa, ja minuun sattuu nähdä, kuinka lankeat.

Antakaa meille hyville miehille mahdollisuus, niin teidän ei tarvitsisi pelätä maailmaa niin paljon."

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täällä.

Megan ei tiennyt, kuka viestin oli oikein kirjoittanut, mutta hän raivostui sen verran, että kirjoitti takaisin vastauksen. Hän otti myös kuvan tapauksesta ja lisäsi sen Tumbrl-palveluun.

"Hyvä herra,

Jos seuraat vain sivusta, kuinka joku toinen mies satuttaa tyttöä, josta pidät, LOPETA VALITTAMINEN JA TEE ASIALLE JOTAIN. Älä vain jätä nimetöntä lappua oveen. Jos tiedät, että jotakuta sattuu, TEE. JOTAIN. ASIALLE.

Jos haluat esittää "hyvää miestä", sinun täytyy miettiä uudelleen tarkoitusperiäsi. Jos teet sen pelkästään sen takia, että saisit jonkinlaista tyydytystä, silloin et ole hyvä tyyppi. Luovuttiko Batman Gothamin suhteen, koska ihmiset eivät kiittäneet häntä kaupunkinsa pelastamisesta?

Tiedätkö, mitä todella haluaisin? Haluan kunnioitusta. Haluan ihmisten kunnioittavan sitä, etten halua kävellä tuntemattoman kanssa keskellä yötä. Haluan ihmisten kunnioittavan sitä, että osaan kyllä puolustaa itseäni. Haluan, että ihmiset kunnioittavat sitä, että naiset voivat tehdä näitä asioita ilman herrasmiehen apua!

Haluatko olla herrasmies tai hyvä tyyppi? Aloita mieluummin siitä, että muutat oman sekä muiden miesten tapaa nähdä naiset. Me emme ole hauraita esineitä, joita sinun tulisi puolustaa. Me olemme ihmisiä. Pidä edelleen ovia aukia, ole edelleen ystävällinen, mutta älä odota saavasi jotain takaisin.

Jos haluat, että pelkäämme maailmaa vähemmän, sitten muuta maailmaa, älä muuta meitä."


Vaikka tapaus tapahtui jo tammikuussa, Twitter-käyttäjä @mitchberghini vastikään julkaisema kuva tapauksesta herätti suunnatonta huomiota somessa. Twiittiä on jaettu tähän mennessä yli 14 000 kertaa.

"Hyvä karmiva, nimetön mies: se, että laitat ilmoituksen, jossa kerrot olevasi "kiva mies", kertoo, ettet sitä ole", kirjoittaa eräs käyttäjä Twitterissä.

Lähde:  her.iebuzzfeed.com, Twitter

Piilokamera paljastaa suomalaismiesten pahimmat mokat yöelämässä:

Lue myös:

    Uusimmat