Naiset löysivät yläkoululaisten kirjoittaman pullopostin – päivätty juuri ennen 9/11-iskuja: ”Heillä ei ollut käsitystä, miten maailma oli muuttumassa heidän edessään”

1:19
Videolla kerrotaan toisesta opettajasta, joka kirjoitti lapsen todistukseen viestin "kutsu minut juhliisi, kun valmistut yliopistosta”. 21 vuotta myöhemmin kutsu saapui!

Pohjois-Amerikassa sijaitsevan Michiganjärven rantoja siivonneet yhdysvaltalaisnaiset löysivät roskien seasta pullon, jonka sisältö on päivätty juuri ennen Yhdysvaltoja muuttaneita terrori-iskuja, kertovat muiden muassa Fox 17 West Michigan sekä Yahoo Lifestyle.

Amy Gasaway oli tyttärensä Amanda Butlerin kanssa kampaamassa roskaantuneita Michiganjärven rantoja, kun naiset huomasivat roskien seasta pilkistävän keltaisen pullonkorkin.

Korkki kuului limupullolle, jonka sisään oli tungettu lappu: ”Avaa minut.”

Naiset noudattivat käskyä ja avasivat pullossa postitetun viestin.

Pulloposti sisälsi kolme kirjettä

Pullon sisältä paljastui kolme kirjettä, jotka olivat yli 400 kilometrin päässä sijaitsevan yläkoulun opettajan ja kahden opiskelijan kirjoittamia.

Ensimmäisessä kirjeessä opettaja kertoi opiskelijoilleen antamasta tehtävästä. Tarkoituksena oli kirjoittaa pullopostia ja katsoa, vastaisiko kukaan.

Kaksi muuta kirjettä olivat tuolloin 15-vuotiaiden yläkoululaisten Zachary Catlinin sekä John Thomasin käsialaa. Viesteissään pojat kertoivat, miten toinen heistä halusi geologiksi ja toinen piti kitaran soittamisesta ja nukkumisesta.

Kirjeet postitettu juuri ennen kauaskantoista terrori-iskua


Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Pullopostin löytäneiden Amyn ja Amandan silmiin pisti kirjeeseen merkitty päiväys.

Kirjeet oli päivätty syyskuun kymmenenteen vuonna 2001. Siis päivää ennen tuhoisia WTC-iskuja 11.9.2001. Iskuissa kuoli lähes 3000 ihmistä. Terrori-iskun jälkeen Yhdysvaltain silloinen presidentti George W. Bush julisti terrorismin vastaisen sodan, johon kuuluivat sotatoimet Lähi-idässä.

– Olen varma, ettei heillä ollut käsitystä, miten maailma oli muuttumassa heidän edessään, Amy sanoo.

– Se saa todella miettimään, mitä nämä nuoret miehet ovat käyneet läpi tämän jälkeen.

Amy ja Amanda toivovat löytävänsä kirjeet kirjoittaneet pojat – tai nykyisin nuoret miehet, jotta saisivat tietää, mihin heidän tiensä ovat kulkeneet ja miten pullopostiprojekti on edennyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja