Hengenvaarallinen somehaaste työllistää viranomaisia – kuljettajat hyppivät ulos liikkuvista autoista

Sosiaalisessa mediassa tyhmyys tiivistyy. Toisinaan se johtaa tykkäysten toivossa jopa vaarallisiin suorituksiin.

Pääkuvan video

Autoilija pelastui varmalta kuolemalta – väisti rekan viime hetkellä

Viimeisin osoitus ihmisten joskus hengenvaaralliseksikin äityvästä laumahengestä on muun muassa nimeä Keke Challenge kantava haaste, jonka syntymiseen on myötävaikuttanut kanadalaisen rap-artisti Draken hittibiisi In My Feelings.

Vaarallisia muotoja saanut haaste syntyi sen jälkeen, kun eräs Instagram-julkkis jakoi kuvaamansa videon seuraajilleen. Videolla nuori mies nousee pysäköidystä autosta ja tekee sen vierellä muutaman hauskan tanssiliikkeen Draken kappaleen tahdissa. 

Tämän jälkeen haaste on kuitenkin lähtenyt elämään omaa elämäänsä, ja somekansa on ryhtynyt hyppimään ulos jopa liikkuvista autoista. Räikeimmissä tapauksissa haasteeseen on tarttunut kuljettaja.

Viranomaiset ovat ennättäneet kieltämään temppuilun useissa maissa. Muun muassa Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Egyptissä virkavalta on ilmoittanut, että haasteen tekeminen muita ihmisiä vaarantavalla tavalla tulee johtamaan seuraamuksiin. 

Liikkuvasta autosta hyppääminen ei ensinnäkään ole turvallista, mutta sen lisäksi se on myös vaikeaa, kuten oheisilta videoilta voi todeta. Somekanavissa onkin jaettu runsaasti pieleenmenneitä suorituksia, joissa osassa hengenlähtökin on lähellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja