Mainos

Naiset ja miehet oikeasti näkevät asiat eri tavalla – mutta millainen miesvartalo on naisten suosikki?

Tutkijat käyttivät kameroita havainnoidessaan, miten miehet ja naiset tutkivat näyttelijän kasvoja ruudulta. Näyttää siltä, että jokaisella ihmisellä on oma kaava, jolla hän katso toista ihmistä.

Oletko joskus kuullut väitteen siitä, että miehet ja naiset katsovat maailmaa aivan eri tavoilla? Väitteessä voi olla perää, tutkijat lontoolaisesta Queen Maryn yliopistosta havaitsivat. Tutkimus aiheesta julkaistiin Journal of Vision -lehdessä.

Tutkijat käyttivät kameroita havainnoidessaan, miten paljon miehet ja naiset ottavat katsekontaktia katsellessaan näyttelijän kasvoja ruudulta. Tutkimukseen osallistui 405 henkeä, jotka katsoivat sekä miehen että naisen kasvoja.

Kameran silmäskannauksia arvioimalla tutkijat saattoivat arvata katsojan sukupuolen 80 prosentin todennäköisyydellä. Naiset katsovat enemmän kasvojen vasenta puolta, ja suosivat vasenta silmää varsinkin naisen kasvoja katsoessaan. Naiset myös tutkivat koko kasvojen aluetta enemmän kuin miehet. Myös miehet suosivat vasenta silmää, mutta vähemmän.

Tutkijoiden mukaan vasemman puolen suosiminen johtuu myös siitä, että oikea aivopuolisko,  joka liittyy kiinteästi vasempaan kehon puoleen, on keskeinen osa kasvojen prosessoimisessa.

Aiemmin tutkijat uskoivat, että ihmisillä on universaali tapa tutkia kasvoja. Nyt näyttää siltä, että jokaisella ihmisellä on oma kaava, jolla hän katso toista ihmistä.

Kuvakaappaus Daily Mailista

Kuvakaappaus Daily Mailista

Millainen vartalo vetoaa eniten?

Epävirallisemmalle linjalle lähtenyt Daily Mail päätti tutkia, millaisia vartaloita naiset todella tuijottavat mieluiten. Testiin osallistuivat boksereissaan esiintyvät lihaksikas mies, poikamainen mies ja tatuoinneilla varusteltu hipsteri-vartaloinen mies, joita naiset katselivat kameroiden nauhoittaessa heidän silmiensä liikkeitä.

Naiset tuijottivat lihaksikasta miestä vähiten; kisan voitti poikamaisella vartalolla varustettu mies. Miehille tehtiin vastaava testi kurvikkaan, hoikan ja atleettisen naisen vartaloilla. Kurvikas nainen voitti; atleettinen nainen tuli toiseksi.

***

2:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.