Naisen syytetään toimineen vuosia hoitajana ilman pätevyyttä – oikeuden määrä antaa tuomio tänään

HUS kiistää hoitajapulan 1:54

Pirkanmaan käräjäoikeuden on määrä antaa tänään tuomionsa Lempäälän valehoitajajutussa, kerrottiin käräjäoikeudesta maanantaina. Naisen syytetään toimineen vuosien ajan sairaanhoitajana, vaikka hänen opintonsa olivat vielä kesken.

Videolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kiistää hoitajapulan tämän vuoden heinäkuussa tullessa jutussa.

Myöskään Valvira ei ole syyttäjän mukaan myöntänyt naiselle oikeutta harjoittaa Suomessa sairaanhoitajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Häntä syytetään törkeästä petoksesta ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

Syyttäjä vaatii naiselle ainakin vuoden ja kahden kuukauden ehdollista vankeutta.

Syyttäjän mukaan nainen erehdytti kuntaa väittämällä, että olisi jo valmistunut sairaanhoitajakoulutuksesta. Lisäksi nainen oli syyttäjän mukaan kertonut, että hänen hakemuksensa oikeudesta harjoittaa ammattia oli Valvirassa vireillä, mutta viraston työntekijä olisi tehnyt virheen rekisteröintipäätöksen kanssa.

– (Nainen oli) erehdyttänyt Lempäälän kunnan puolesta toimineen henkilön nimittämään hänet Lempäälän terveyskeskussairaalaan sairaanhoitajaksi sekä pitänyt vireillä erehdystä ilmoittamalla työnantajan edustajan kyselyyn opintotodistuksesta totuutta vastaamattomasti todistuksen olevan korjattavana oppilaitoksessa, syyttäjä toteaa haastehakemuksessa.

Myöhemmin nainen oli syyttäjän mukaan kertonut jo esittäneensä todistuksen, mutta työnantajan kadottaneen todistuksen kopion.

Lempäälän kunta vaatii naista korvaamaan tienaamansa palkan kunnalle, reilut 150 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat