Valesairaanhoitaja työskenteli vuosia Lempäälässä, ehti tienata yli 150 000 euroa – syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeutta

Nainen toimi Lempäälässä sairaanhoitajana ilman oikeutta siihen, syyttäjä esittää. Syyttäjän mukaan nainen ei ollut suorittanut sairaanhoitajan tutkintoaan loppuun, eikä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ollut myöntänyt hänelle oikeutta harjoittaa sairaanhoitajan ammattia.

Nainen oli syytteen mukaan muun muassa ilmoittanut valheellisesti sairaanhoitajan tutkinnon suoritetuksi ja että Valvirassa oli vireillä hänen hakemuksensa oikeudesta harjoittaa ammattia.

Vaaditaan ehdollista vankeutta

Naista syytetään luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja törkeästä petoksesta vuosien 2015–2017 aikana. Syyttäjä vaatii rangaistukseksi vähintään vuotta ja kahta kuukautta ehdollista vankeutta.

Syyttäjä vaatii myös, että naisen on menetettävä rikoshyötynä Lempäälän kunnalta saamansa sairaanhoitajan palkka verojen jälkeen vuosilta 2012–2017. Naisen palkka ennen veroja on ollut tältä ajalta syytekirjelmän mukaan reilut 150  000 euroa.

Näin Esa Laiho kertoo oikeudessa Yhdysvalloissa suoritetuista opinnoista 3:24

Lue myös:

    Uusimmat