Mainos

Hoitoalan yrityksen toimitusjohtajan petos paljastui: Myi epäpätevän vuokratyöntekijän sairaanhoitajan tehtäviin – nainen ehti työskennellä kuukausien ajan

Epäpätevän vuokratyöntekijän sairaanhoitajan tehtäviin tarjonnut vantaalainen toimitusjohtaja tuomittiin vastikään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa petoksesta.

Tuomion mukaan toimitusjohtaja oli vastannut toisen vantaalaisyrityksen työpaikkailmoitukseen, jossa haettiin sairaanhoitajaa apteekin terveyspisteeseen. Toimitusjohtaja tarjonnut tehtävään alihankintasopimuksella naista, joka oli todellisuudessa lähihoitaja.

Yritykset olivat solmineet sopimuksen, ja lähihoitaja oli ehtinyt työskennellä tehtävässä useamman kuukauden ajan. Tuomiossa rikoksen tekoajan oli katsottu alkaneen vuoden 2016 lokakuussa ja päättyneen helmikuussa 2017.

Kun työpaikalla kävi ilmi, ettei nainen olekaan sairaanhoitaja, hänen työskentelynsä estettiin. Sittemmin asia eteni poliisille, syyttäjälle ja lopulta käräjäoikeuteen.

Selitys ei uponnut

Oikeudessa vuokratyöntekijän tarjonnut toimitusjohtaja kiisti syyllistyneensä rikokseen. Perusteluina oli muun muassa se, että lähihoitaja oli opiskellut sairaanhoitajan ammattia. Selitys ei kuitenkaan riittänyt.

Oikeus piti tapausta näytön valossa selvänä, ettei lähihoitajalla olisi ollut todellisuudessa mahdollisuutta työskennellä kyseisessä työtehtävässä.

Toimitusjohtajan katsottiin syyllistyneen petokseen. Rangaistukseksi hänet määrättiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi toimitusjohtaja velvoitettiin korvaamaan epäpätevän työntekijän saaneelle yritykselle aiheutuneet vahingot, noin 9000 euroa. Summa koostuu maksuista, joita yritys oli sopimuksen mukaan työntekijästä maksanut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja toimitusjohtaja on ilmoittanut olevansa siihen tyytymätön. Hänellä on aikaa valittaa tuomiosta kesäkuun puolelle. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja