Naisen sänkyynsä teloittanut mies tuomittiin elinkautiseen murhasta – uhri virui kodissaan yli kaksi viikkoa

Mies pakotti naisen vatsalleen sängylle ja ampui. Tuomioksi tuli elinkautinen murhasta.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Nico Mikael Vileniuksen, 24, murhasta elinkautiseen vankeuteen. Vilenius katsottiin syylliseksi kolmekymppisen naisen surmaamiseen Jyväskylässä 5. maaliskuuta 2023. 

Henkirikos paljastui, kun poliisi löysi naisen kuolleena kodistaan. Nainen oli ehtinyt virua asunnossa yli kaksi viikkoa. Vilenius oli ottanut uhriinsa yhteyttä Telegram-viestisovelluksen välityksellä, kaivanut tästä kuvia sosiaalisesta mediasta ja sopinut tapaamisen naisen luokse. 

Vaati tuttavaa paikalle

Nico Vilenius oli vaatinut naista hankkimaan paikalle tuttavansa. Tuttava oli aiemmin ollut osallinen tapauksessa, jossa Vileniuksen sormi oli katkaistu. Nainen ei suostunut järjestämään tuttavaa paikalle, minkä seurauksena Vilenius pakotti naisen vatsalleen sängylle. 

Vilenius ampui naista teloitustyylisesti päähän kosketusetäisyyltä. Nainen kuoli vammoihinsa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan nainen oli pienen vauvan äiti. 

Vilenius on passitettu suorittamaan rangaistusta Riihimäen vankilaan. Murhan lisäksi Vilenius tuomittiin oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat