Naisen hätäabortti estettiin oikeusministerin vaatimuksesta – sikiö ei olisi elinkelpoinen

Kentuckyn viimeinen aborttiklinikka 8:30
Kirjeenvaihtajamme seurasi kesällä 2022 aborttiklinikan tapahtumia Kentuckyssa, jossa jotkut pelkäävät jo sanoa sanaa "abortti" puhelimessa.

Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa oikeus määräsi perjantaina, että raskaana olleelle naiselle ei anneta hätäaborttia. 31-vuotias kahden lapsen äiti oli hakenut raskaudenkeskeytystä, koska on todettu, että sikiö ei synnyttyään olisi elinkelpoinen.

Oikeus antoi päätöksensä sen jälkeen, kun Texasin oikeusministeri, republikaaneja edustava Ken Paxton vaati oikeutta estämään naisen abortin.

Nainen ja lääkärit perustelivat aborttia sillä, että sikiölle diagnosoitu kuolemaan johtava geneettinen sairaus voisi johtaa naisen hedelmällisyyden menetykseen, jos sikiötä ei abortoitaisi. Naisella on menossa 20. raskausviikko.

Texasin tapauksen uskotaan olevan ensimmäinen, jossa naiselta on kielletty hätäabortin tekeminen sen jälkeen, kun aborttioikeutta supistettiin laajalti.

Yhdysvalloissa aborttioikeus kumottiin liittovaltiotasolla vuonna 2022. Sen jälkeen useassa osavaltiossa on hyväksytty lakeja, jotka kieltävät abortin käytännössä täysin.

STT korjaa uutista kello 10.55: Sikiötä ei ole todettu vielä elottomaksi kuten uutisessa ensin väitettiin, vaan on todettu, että sikiö ei ole elinkelpoinen synnyttyään. Korjattu 1. kpl, sikiö ei olisi elinkelpoinen synnyttyään.

Tämä oli aborttikieltojen tilanne Yhdysvalloissa kesällä 2022:

Lue myös:

    Uusimmat