Kaksi Yhdysvaltain osavaltiota kieltäytyi hätäabortista naisen hengenvaarallisesta tilasta huolimatta

Kentuckyn viimeinen aborttiklinikka 8:30
Katso video viime kesältä: MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Laura Pylvänäinen seurasi aborttiklinikan tapahtumia Kentuckyssa.

Hengenvaarassa ja tuskissaan ollut nainen sai apua vasta kolmannesta osavaltiosta.

Yhdysvaltain hallituksen mukaan kaksi Keskilännessä sijaitsevaa sairaalaa rikkoi liittovaltion lakia kieltäytymällä tekemästä hätäaborttia hengenvaarassa olleelle naiselle.

Missourissa asuneen naisen synnytys käynnistyi hänen oltuaan raskaana vasta 17 viikkoa. Lääkärit totesivat, ettei sikiö voi selvitä ja että äitiä uhkaa mahdollisesti kohtalokas tulehdus.

Lähisairaalassa ei kuitenkaan uskallettu tehdä aborttia, koska sikiön sydän oli jo alkanut lyödä. Sama päätös tehtiin myös 240 kilometrin päässä toisessa sairaalassa.

Lopulta kovissa tuskissa ollut nainen sai hoitoa vasta kolmen päivän kuluttua matkustettuaan kolmanteen osavaltioon.

Yhdysvaltain terveysministeri Xavier Becerra kertoi muistuttaneensa tapauksen jälkeen maan kaikkia sairaaloita kirjeitse siitä, että potilaan henkeä uhkaavissa tilanteissa abortti on tehtävä riippumatta kunkin osavaltion omasta lainsäädännöstä.

Useat Yhdysvaltain osavaltiot ovat kiristäneet abortin saamista tai käytännössä kieltäneet sen kokonaan sen jälkeen kun maan korkein oikeus kumosi viime kesänä vuosikymmeniä voimassa olleen aborttioikeuden liittovaltion tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat