Nainen tyrmäsi joogahousut – sai treenaajien vihat päälleen: "Hän on se, jolla on ongelmia"

New York Timesin toimittaja tuomitsi suosittujen, kireiden joogahousujen käyttämisen kuntosalilla. Hyvistä tarkoitusperistään huolimatta Jonesin teksti ei ole herättänyt naisissa lämpimiä ajatuksia.

New York Timesin Honor Jones herätti keskustelua kolumnillaan, jossa hän ripitti naisia joogahousujen käytöstä. Jones itse meni kuntosalille college-housuissa, ja koki olleensa ainoa löysää vaatetusta käyttävä nainen.

– Muutama nainen katsoi minua hassusti. Ehkä he tunsivat sääliä puolestani, tai heitä huolestutti, että löysät housuni kiertyisivät laitteen vaihteisiin. Miehet eivät katsoneet minua lainkaan, Jones sanoo.

Jones ihmettelee, mitä löysille housuille tapahtui

Jones ihmettelee, mitä ennen niin suosituille, löysille college-housuille tapahtui.

– Kukaan ei näytä hyvältä lököhousuissa. Mutta se ei ole pointtini. Ne ovat oikeastaan vain pyyhkeitä, joissa on vyötärönauha, Jones sanoo.

Hän kuitenkin uskoo, että naisten kannattaisi kokeilla löysää vaatetusta.

– Ei ole hyvien tapojen mukaista, että nainen sanoo toisille naisille, miten pukeutua; se on miespuolisten muotikuvaajien hommaa. Naiset, jotka kritisoivat toisia naisia seksikkäästi pukeutumisesta, nähdään naisia itsejään kritisoivina – se on surullinen yhteenveto, jos ajattelet asiaa, se perustuu ajatukseen siitä, että se, miltä näytämme, kuvastaa sitä, keitä olemme.

"Me käytämme niitä, koska ne ovat seksikkäitä"

Tästä huolimatta Jones ihmettelee, mikä joogassa tai muissa urheilulajeissa vaatii kireitä housuja.  Hän uskoo, ettei kukaan käytä joogahousuja, koska ne ovat mukavia tai "cooleja".

– Me käytämme niitä, koska ne ovat seksikkäitä.

Jonesin mukaan naiset ovatkin sisäistäneet idean, että treffien ja työpaikan lisäksi myös salilla täytyy näyttää hyvältä.

– Kuntosali on yksi niitä muutamia paikkoja, joissa meidän pitäisi pystyä keskittymään siihen, miltä kehomme tuntuvat, ei siihen, miltä ne näyttävät. Meidän täytyy muistaa tämä. College-housut voivat auttaa.

"Hyvässä kunnossa pysyminen on ensisijainen tarkoituksemme elämässä"

Jonesia ärsyttää naisten kuntoiluharrastusten ympärille kehittynyt teollisuudenala, joka myy vatsaa litistäviä housuja ja push-up-liivejä salilla treenaaville.

– Kun joogahousut ovat ensimmäinen asia, jonka aikuiset naiset vetävät ylleen joka aamu, emme voi olla imemättä itseemme viestiä siitä, että hyvässä kunnossa pysyminen on ensisijainen tarkoituksemme elämässä, Jones kirjoittaa.

– Naiset voivat tietenkin olla hyvässä kunnossa ja vapaita. Voimme valloittaa maailman käyttäessämme spandexia. Mutta eikö olisi helpompaa valloittaa maailma housuissa, jotka eivät uhkaa näyttää jokaista lovea ja makkaraa jokaisessa yli kolmekymppisessä naisessa?

Jones suositteleekin kireitä housuja vain olympiatason luistelijoille ja syvänmerensukeltajille.

"Pukeudu itseäsi varten, älä ketään muuta varten"

Hyvistä tarkoitusperistään huolimatta Jonesin teksti ei ole herättänyt naisissa lämpimiä ajatuksia. Vaikka idealle löytyy myös kannattajia, osa kommentoijista uskoo, että joogahousujen inhoaminen kertoo enemmän kirjoittajasta kuin housuista.

– On hyvin rohkeaa häneltä olettaa, että jokainen muu nainen salilla oli keskittynyt häneen ja siihen, mitä hänellä on yllään. Olen varma, että naiset ovat salilla vain tuomitakseen muiden vaatekertoja. Kertokaa joku hänelle, ettei kaikessa ole kyse hänestä. Hän on se, jolla on ongelmia itsevarmuuden kanssa, Twitter-käyttäjä Joy kirjoittaa.

”1. Kukaan ei vaadi ketään käyttämään joogahousuja

2. Monet naiset aidosti tykkäävät käyttää joogahousuja

3. Kyllä on oikeita syitä käyttää joogahousuja joogatessa. Ne sallivat enemmän joustavuutta ja näyttävät, oletko oikeassa asennossa.

4. Yritä nyt enemmän, New York Times, herran tähden.”Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Miksi luulet, että kellään on oikeus sanoa naisille, mitä he voivat ja eivät voi pukea ylleen missään (tilanteessa)? Jos ajattelet, että treenivaatteiden käyttäminen treenin aikaan on ongelma, mielestäni tässä on kyse sinusta, George Kelley kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Antakaas, kun selvennän tämän kaikille. Käytä joogahousuja, jos haluat. Jos joku ei pidä sinun yli-kolmekymppisen kuoppaisista makkaroistasi... Käske heidän olla katsomatta. Pukeudu itseäsi varten, älä ketään muuta varten, Twitter-käyttäjä Kodi Kat sanoo.

– Miten olisi, että naiset pukeutuvat, miten haluavat, ja muut naiset lakkaavat tuomitsemasta heitä sen vuoksi, Twitter-käyttäjä Kate Lew kirjoittaa.

***

5:35

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja