Nainen toimi sijaissynnyttäjänä siskolleen – nyt sisko vaatii toista lasta: "Hän sanoi, ettei ole reilua, että minä sain neljä ja hän vain yhden"

6:46

Synnyttäisitkö lapsen siskollesi? Tämä nainen teki niin – ja nyt häneltä vaaditaan toista!

Jos naisella ei ole kohtua, hän ei voi kantaa eikä synnyttää lasta. Videolla esitellään Alice, joka synnyttäisi ystävänsä lapsen, jos laki sallisi sen.

Slate -lehden Dear Prudence -palstalla ihmiset pyytävät apua erilaisiin ongelmiinsa. Vastaajana toimii Daniel Mallory Ortberg.

Nimimerkki Saddled into surrogacy kertoo toimineensa sijaissynnyttäjänä siskolleen, joka onnettomuuden vuoksi ei voi saada lapsia.

– Olin jo naimisissa ja minulla oli kolme poikaa, kun hän ja hänen aviomiehensä lähestyivät minua. Mieheni ja minä suostuimme. Synnytin siskontytön ilman ongelmia viisi vuotta sitten, Saddled into surrogacy kuvaa.

"Ilmeisesti he olivat luottaneet siihen, että kannan heille vielä yhden lapsen"

Nyt hän odottaa itsekin tytärtä. Raskauden jälkeen Saddled into surrogacy oli suunnitellut sterilisaation hankkimista.

"Se on heidän vauvansa, minä olin vain palvelija!"

Amerikkalainen Patty, 50, synnytti oman lapsenlapsensa

– Kun kerroin tästä siskolleni ja hänen aviomiehelleen, he hermostuivat kovasti. Ilmeisesti he olivat luottaneet siihen, että kannan heille vielä yhden lapsen. Kaksossiskoni jopa sanoi, ettei ole reilua, että minä "sain" neljä lasta ja hän "sai" vain yhden, Saddled into surrogacy kuvaa.

– Se tuntui siltä kuin olisin saanut puukon sydämeeni.

Vaatimus tuli täytenä yllätyksenä eivätkä siskojen välit ole palanneet ennalleen. Siskosten äiti menehtyi kauan sitten, joten sisko onkin ollut läsnä kaikissa kysyjän elämän suurissa tapahtumissa, kuten lasten syntymissä, ja tietenkin oman tyttärensä syntymässä.

– Tunnen olevani täysin yksin, Saddled into surrogacy sanoo.

"Siskosi käyttäytyy kuin olisit sitoutunut hänen sijaissynnyttäjäkseen"

Ortberg pahoittelee tilannetta, johon kysyjä on joutunut.

– On varmasti epäinhimillistä ja satuttaa syvästi, että kaiken sen jälkeen, mitä olette kokeneet yhdessä, siskosi käyttäytyy kuin olisit sitoutunut hänen sijaissynnyttäjäkseen määrittämättömäksi ajaksi, edes keskustelematta asiasta, Ortberg kirjoittaa kysyjälle.

– Tiedän, että siskosi on joutunut kokemaan paljon, mutta on väärin, että hän käyttäytyy kuin sinulla olisi velvollisuus kantaa hänen lapsiaan käskystä. Et estä häntä saamasta lapsia, ja olet jo antanut hänelle upean lahjan.

Ortberg suosittelee kysyjälle keskusteluapua ja kehottaa tätä pitämään etäisyyttä siskoonsa, mikäli kysyjä kokee sen tarpeelliseksi.

– Sano "tiedän, että olet kokenut paljon, mutta se, mitä sanoit minulle, satutti syvästi. Olen ollut raskaana viidesti enkä halua tehdä sitä kuudetta kertaa. En tee tätä satuttaakseni sinua, tai siksi, etten välitä sinusta. Minulle merkitsi paljon, että sain kantaa tytärtäsi puolestasi, mutta se vaatii paljon fyysisesti ja henkisesti, ja jos haluat lisää lapsia, sinun pitää löytää toinen tapa toimia. Ikävöin sinua ja toivon, että tukisit minua juuri nyt, koska minusta on ollut ihanaa olla läheinen kanssasi, mutta tämä on liian kipeä asia, että voisin vain antaa sen olla".

Lähde: Slate.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja