Mainos

Nainen, teetkö raskasta vuorotyötä? Saattaa heikentää hedelmällisyyttä

Haitallisia vaikutuksia havaitaan naisilla, jotka tekevät vuorotyötä tai nostelevat raskaita kuormia.

Naisen hedelmällisyyteen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan vaikuttaa myös se, millaista työtä hän tekee. Tulosten perusteella haitallisia vaikutuksia havaitaan naisilla, jotka tekevät vuorotyötä tai nostelevat raskaita kuormia.

Occupational and Environmental Medicine -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 500 hedelmällisyyshoitoihin hakeutuneen naisen terveystietoihin. Osana hoitoja naisille tehtiin kattavat hedelmällisyystutkimukset, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

Tulosten perusteella raskasta fyysistä työtä tekevien munasarjoissa oli 9–14 prosenttia vähemmän antraalisia munarakkuloita sekä kypsiä munasoluja. Tämä havaittiin verrattuna fyysisesti kevyttä työtä tekeviin ja oli erityisen selvää ylipainoisilla ja lihavilla sekä yli 37-vuotiailla naisilla. Samanlainen yhteys havaittiin vuorotyötä tekevillä.

Vuorotyö ja työolot on yhdistetty hedelmällisyysongelmiin tätäkin ennen, mutta aiemmissa tutkimuksissa hedelmällisyyttä ei ole arvioitu näin tarkasti. Hedelmällisyyteen vaikuttavat kuitenkin hyvin monet seikat, joten tuloksia kannattaa tulkita varoen.

Suomessa noin 15 prosenttia pareista kärsii tahattomasta lapsettomuudesta jossain vaiheessa elämäänsä.

Copyright Duodecim 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

***


1:17


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.