Nainen sai kuulla kuolevansa parantumattomaan sairauteen ja yritti itsemurhaa – sitten tuli suurin yllätys

Huonon ennusteen lääkäreiltä saanut Mya halusi kuolla omilla ehdoillaan. Kohtalolla oli kuitenkin muita ajatuksia.

Lokakuussa 2017 Mya DeRyan yritti tappaa itsensä. Hän hyppäsi lautalta mereen epätoivon hetkellä; vähän aiemmin DeRyan oli saanut lääkäriltä tiedon parantumattomasta sairaudesta.

Kanadalainen DeRyan oli hakeutunut lääkäriin kroonisen pääkivun, vatsakivun ja pahoinvoinnin vuoksi, kertoo Times Colonist -lehti. Lääkärit diagnosoivat DeRyanilla parantumattoman sairauden, joka johtaisi kuolemaan.

DeRyan halusi kuitenkin kuolla omilla ehdoillaan. Hän jätti aikuiselle pojalleen viestin, jossa kertoi rakastavansa tätä, ja lähti lauttamatkalle, jota luuli viimeisekseen. DeRyan ilmoitti aikeestaan myös sosiaalisessa mediassa.

Matkalla DeRyan hyppäsi lautan reunan yli. Hän oli vedessä tunteja, pelastajia vältellen. Aluksi nainen pysyi rauhallisena, mutta tuntien kuluessa DeRyan alkoi kokea syyllisyyttä ja uupumusta.

DeRyan meni paniikkiin. Hän toivoi jotakin, mihin takertua, ja myös sai sen: nainen pelastui, koska hänen putoamispaikkaansa merkitsemään oli heitetty pelastusrengas, joka kellui vielä meressä. DeRyan sai siitä kiinni, ja jäi henkiin.

– Minun piti tehdä tietoinen päätös, että annoin heidän pelastaa minut, DeRyan kuvaa.

Hänet kiidätettiin sairaalaan hypotermiasta kärsivänä.

Suurin shokki oli kuitenkin vielä tulossa. DeRyanin aiempi diagnoosi olikin väärä. Hän ei ollutkaan kuolemansairas.

Nyt DeRyan haluaisi kiittää pelastajia, jotka eivät luovuttaneet etsiessään häntä vedestä.

– He olivat niin myötätuntoisia. Tunsin heidän inhimillisyytensä.

***


Lue myös:

    Uusimmat