Nainen sai ikävän allergisen reaktion ripsienpidennyksistä: "En kirjaimellisesti pystynyt avaamaan silmiäni"

Nainen sai allergisen reaktion ripsipidennyksistä 1:01
Näin Delaney dokumentoi allergisen reaktion etenemistä.

Nainen oli vuosien ajan säännöllisesti laitattanut ripsienpidennykset, mutta viimeisin kerta jäi viimeiseksi pahan allergisen reaktion myötä.

Delaney Story, 21, jakoi TikTokiin ikävän kokemuksensa saatuaan pahan allergisen reaktion suosituista ripsienpidennyksistä. Delaneyn reaktiosta kirjoitti myös The Sun.

Vuosien ajan eteläisestä Utahista, Yhdysvalloista kotoisin oleva Delaney oli sännöllisesti vieraillut luotetulla ripsiteknikollaan ja saanut joka kuukausi kauniit ripsienpidennykset ilman mitään kipua tai herkistymistä. Jo lukiossa alkanut ripsienpidennysten säännöllinen laitto oli kuitenkin hiljalleen kehittänyt naiselle allergian todennäköisesti ripsien kiinnittämiseen tarkoitettua liimaa kohtaan.

Viimeiseksi käyneen ripsihuollon jälkeen kaikki näytti alkuun ihan normaalilta. Delaney esitteli sosiaalisessa mediassa tuoreita räpsyttimiään, mutta jälkikäteen materiaalista näkee, että luomet ripsien tyvessä punoittivat uhkaavasti.

Sitten alkoi luomien turpoaminen. Muutaman tunnin kuluttua laitosta ihon turpoamisen lisäksi hänen silmänsä ja nenänsä alkoivat vuotaa valtoimenaan.

– En kirjaimellisesti pystynyt avaamaan silmiäni, hän kertaa ikävää olotilaansa.

Allergisesta reaktiosta kauhistunut Delaney julkaisi TikTokissa useita otoksia ja videoita itsestään. Hän halusi dokumentoida allergisen reaktion etenemistä, mutta ei osannut arvata, kuinka pahaksi reaktio muuttuisi. Kuvaamissaan videoissa hänen silmäluomensa ovat niin turvonneet, että hän tuskin pystyy näkemään eteensä.

Ripset oli pakko poistattaa

Seuraavana aamuna Delaney heräsi silmät edelleen turpeina ja kipeinä. Epävarmana siitä, mitä hänen täytyi tehdä, hän päätyi lopulta soittamaan ripsiteknikolleen ja pyysi tätä poistattamaan ripset niin pian kuin mahdollista.

Ikävä allerginen reaktio todennäköisesti ripsien kiinnityksessä käytettävää voimakasta liimaa kohtaan jätti Delaneyn omien sanojensa mukaan traumatisoituneeksi. Hän on vannonut, ettei enää koskaan hanki ripsienpidennyksiä.

– Olen surullinen, etten voi laittauttaa niitä enää, hän toteaa.

Hän haluaa painottaa, ettei syytä ripsiteknikkoaan mistään.

– Minulla ei ole mitään ripsien laittajaa kohtaan. Silmäni ovat vain todella herkät ja nyt olen sitten allerginen ripsienpidennyksille, hän toteaa TikTokissa.

Delaneyn alkuperäistä videota on katsottu TikTokissa yli 4,5 miljoonaa kertaa. Monet ovat kommenteissa spekuloineet, mikä on saattanut mennä Delaneyn ripsienlaitossa pieleen.

– Olen ripsiteknikko. Et sinä ole allerginen liimalle, vaan teipille. Se on varmaan asetettu liian lähelle silmämunaasi ja sen on täytynyt raapaista silmän pintaa, eräs kommentoija spekuloi.

Ripsienpidennyksiä laitettaessa silmien tulee olla kiinni ja ripsien alle alaluomelle asetetaan usein käyttöön tarkoitettu lappu, joka suojaa silmää ripsien kiinnityksessä käytettävältä liimalta. Toisinaan ripsiteknikot saattavat teipata lapun kiinni ihoon.

– Uskon sen olleen ripsiliima, ei niinkään itse ripset. Olet varmaan allerginen sille, kannattaa kokeilla eri merkkistä liimaa, ehdotti toinen.

– Minulle sattui ihan sama juttu juuri ennen polttareitani. En ollut koskaan ennen kärsinyt moisesta ongelmasta, paljasti kolmas kohtalontoveri.

Delaneyn silmät ovat olleet poiston jäljiltä olleet kipeät ja punoittavat.

Muutamaa päivää myöhemmin Delaney julkaisi uuden videon, jossa hänen toiseen silmäänsä on ilmaantunut kipeä ja punoittava näärännäppy.

– Minulle ei nyt anneta armoa, Delaney toteaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähteet: Reuters, The Sun ja TikTok

Lue myös:

    Uusimmat