Nainen piilotti kameran rintoihinsa ja kuvasi tuijottavia ihmisiä – taustalla tärkeä syy

Opettele tutkimaan rintasi – näin teet sen oikein!

Whitney piilotti rintoihinsa kameran, jolla oli tärkeä viesti rinnoista kiinnostuneille.

Koska olet viimeksi tutkinut rintasi? Whitney Zelig, 29, päätti kiinnittää ihmisten huomion rintasyöpään uudenlaisella tavalla.

Huomio rintavarustukseen syövän takia

New Yorkissa asuvan Whitneyn äidillä on ollut rintasyöpä kahdesti. Whitney kehitti veljensä ja ystävänsä kanssa suunnitelman, jossa sosiaalisen kokeen avulla tuotiin huomio rintavarustukseen.

Videoon oli jo varattu esiintyjä, mutta tämä jättäytyi pois viime hetkellä. Niinpä Whitney joutui videon tähdeksi. Hän piilotti rintoihinsa kameran, jolla kuvasi ihmisiä tuijottamassa itseään.

Whitney käveli julkisilla paikoilla kamera rinnoissaan muistuttaakseen ihmisiä siitä, miten yliseksualisoidut naisen rinnat yhteiskunnassa ovat: kaikki tuijottavat niitä, mutta eivät terveydellisistä syistä.

"En odottanut naistenkin tuijottavan"

Kokeen aikana Whitneyn rintoja tuijottivat sekä miehet ja naiset. Koska Whitney ei kokeen aikana ehtinyt keskittyä tarkkailemaan saamiaan katseita, niiden määrä tuli yllätyksenä, kertoo Mirror.

– Olin hyvin yllättynyt. En odottanut naistenkin tuijottavan, mutta jos olemme rehellisiä, kaikki rakastavat rintoja. Minäkin katsoisin, Whitney sanoo.

Video julkaistiin YouTubessa:

Tarkasta omat rintasi

Whitney ei halunnut videollaan nolata tuijottajia, vaan välittää muistutuksen siitä, että mikäli ohikulkijoilla on aikaa tarkkailla hänen rintojaan, heillä pitäisi olla aikaa tarkastaa myös omat rintansa.

– Olen onnellinen, että tein tämän, koska sain positiivista palautetta. Mielestäni tämä oli hulvatonta. Huumori on yksi lempiasioistani, ja jos voimme käyttää huumoria tietoisuuden lisäämiseen, olen mukana, Whitney kommentoi.

Hän toivoisi videon kannustavan edes yhtä naista hakeutumaan mammografiatutkimukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja