Nainen, ota nämä asiat huomioon kun shoppailet miehen kanssa!

Uusi tutkimus todistaa sen, mikä on monelle arkielämässä tuttua: miehet rakastavat suoraviivaista ostamista, naiset puolestaan käyttävät paljon aikaa kaupoissa kiertelemiseen. Lue, mitä sinun tulisi tietää vastakkaisen sukupuolen ostotottumuksista!

Kun nainen ja mies lähtevät yhdessä ostoksille, voi lopputulos olla turhauttava molemmille. Mistä tämä johtuu? YouGov Finlandin tekemässä tutkimuksessa paljastui, miksi miehet ja naiset eivät välttämättä ole toisilleen parasta shoppailuseuraa.

Miesten ostaminen on suoraviivaisempaa

Kun nainen astuu ostoskeskukseen, hän aloittaa shoppailun katselemalla näyteikkunoita ja ihailemalla valikoimaa. Naiset vertailevat tuotteita ja vaativat useita mielipiteitä ennen ostopäätöstään. Naiset arvostavat henkilökohtaista palvelua ja käyttävät ostamiseen paljon aikaa.

Miehet puolestaan tietävät ennakolta tarkkaan mitä haluavat, marssivat kauppaan ja ostavat ensimmäisen kriteerit täyttävän tuotteen. Mies navigoi suoraan kohteeseen, tekee ostokset ja poistuu.

Tutkimuksen mukaan joka viides mies käy vain yhdessä liikkeessä ostaakseen haluamansa tuotteen. Naisista sen sijaan näin tekee huomattavasti harvempi, vain seitsemän prosenttia.

Nainen nauttiskelee shoppailusta

Naisten empimisessä ei ole kyse epävarmuudesta, vaan ennemminkin siitä, että naiset nauttivat miehiä enemmän ostoksilla kiertelystä sekä tavaroiden ja vaatteiden ihailusta.

Miehet arvostavat niitä asioita, jotka sujuvoittavat heidän ostosreissuaan. Miehille hyvä palvelu tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kauppakeskuksessa voi navigoida älypuhelimella ja verkkokaupan noutopisteeseen pääsee ostosreissun yhteydessä. Miehet arvostavatkin tekniikan hyödyntämistä ostoksilla naisia enemmän.

Yli puolet kyselyyn vastanneista miehistä haluaa myös päästä ostoksille paikkaan, jonne pääsee helposti omalla autolla. Naiset sen sijaan suosivat julkisia kulkuvälineitä.

Naiset hoitavat monta asiaa ostosten yhteydessä

Stereotypia siitä, että naiset hoitavat miehiä paremmin monta asiaa samaan aikaan, tuntuu pitävän paikkansa myös ostosten teossa. Tutkimuksen mukaan naiset hoitavat miehiä useammin esimerkiksi kirjastossa tai kuntosalilla käynnin ostosten yhteydessä.

Siitä huolimatta, että naiset viettävät ostoksilla enemmän aikaa kuin miehet, he silti palaavat kauppaan palauttamaan tuotteita miehiä useammin.

Tutkimus toteutettiin web-kyselynä joulukuussa 2012. Kyselyyn vastasi 1004 suomalaista, iältään 18–74-vuotiasta. Vastaajajoukko painotettiin väestöä edustavaksi. Tutkimuksen toteutti YouGov Finland ja tilasi Citycon.

(MTV LIFESTYLE - Deski)

Lue myös:

    Uusimmat