Nainen osallistui tenttiin sairaalavuoteeltaan – 30 minuuttia synnytyksen jälkeen!

Opiskelu ei katso ikää – 87-vuotias valmistui yliopistosta 1:33
Opiskelu ei katso ikää – 87-vuotias valmistui yliopistosta!

Etiopialaisnainen osoitti, että edes synnytys ei välttämättä ole intensiivisen opiskelun tiellä.

Vaikka suomalainen koulutusjärjestelmä saa maailmalla kehuja vuosittain, kaikki suomalaiset eivät pidä koulutusta niin suuressa arvossa kuin maissa, joissa ilmainen koulutus tai ylipäätään koulunkäynti ei ole itsestäänselvyys.

Kehitysmaissa ne ihmiset, jotka saavat mahdollisuuden opiskeluun, ovatkin äärimmäisen motivoituneita. Moni opiskelija tekee opintojensa ohessa töitä elättääkseen kantaakseen kortensa kekoon myös perheen taloudellisen aseman parantamiseksi.

Keski-Etiopiassa asuva Almaz Derese, 21, antoi äärimmäisen esimerkin siitä, kuinka ei ole olemassa hyvää syytä opintojen laiminlyömiseen. Viimeisillään raskaana ollut nainen nimittäin panosti opintoihinsa raskaudesta ja synnytyksestä huolimatta.

Opintojen keskeyttäminen tai lykkääminen ei ollut hänelle mikään vaihtoehto, sillä hän ei halunnut, että opinnot siirtyisivät vuodella eteenpäin. Naisen haaveena on päästä opiskelemaan yliopistoon, ja siksi opinnot ovat hänelle tärkeitä.

Synnytyksestä suoraan tenttiin

Almaz toivoi hartaasti, että hän ehtisi suorittaa vaadittavat tentit ennen kuin synnytys käynnistyy. Naisen epäonneksi, lapsi alkoi tehdä tuloaan. Päättäväinen nainen pakkasi mukaansa äidinkielen ja matematiikan kirjat ja jatkoi pänttäämistä myös sairaalassa.

Tenttimateriaali pysytteli Almazin mielessä jopa naisen ponnistaessa lastaan maailmaan. Intensiivinen valmistautuminen toimi tosin oivallisena kivunlievityskeinona.

– Olin niin uppoutuneena tentteihin, ettei synnytyskään tuntunut vaikealta, Almaz kommentoi BBC:lle.

Almaz sai palautumisaikaa vaivaiset 30 minuuttia ennen tenttiä. Hänen miehensä oli saanut koulun suostumaan pieniin erikoisjärjestelyihin, ja Almaz suoritti tentit sairaalavuoteessaan.

Valtava työ palkittiin, sillä nainen kertoo, että tentit menivät hänen mielestään hyvin ja vastasyntynyt lapsikin voi oikein loistavasti. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: BBC 

Lue myös:

    Uusimmat