Nainen menetti kielensä huonoennusteiselle syövälle – laihtui yli 200 kiloa: ”Olen ensimmäistä kertaa elämässäni elossa”

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17
Syövän ensioireet ovat usein lieviä, ja tauti voi olla täysin oireeton hyvin pitkään. Videolla kerrotaan, millaisesta oireesta tulee huolestua.

Yhdysvaltalaisnainen oli sairaalloisen lihava, kun hänellä todettiin suusyöpä. Neljä vuotta myöhemmin hän painaa yli 200 kiloa vähemmän ja kokee olevansa elämänsä ensimmäistä kertaa oikeasti elossa.

Jen Costa, 35, huomasi neljä vuotta sitten ruokaa puhelimitse tilatessaan, että hänen suunsa oli kipeä. Myöhemmin hammaslääkäri havaitsi naisen suussa valkoisen möykyn. Jenillä todettiin suusyöpä, joka oli levinnyt hänen suustaan kaulan imusolmukkeisiin, kertoo yhdysvaltalainen Fox News.

Aluksi lääkärit eivät halunneet leikata sairaalloisen lihavaa syöpäpotilasta. Jen painoi lähemmäs 300 kiloa. Lopulta operaatioon suostuva lääkäri löytyi, mutta syövän leikkaaminen kuitenkin tarkoitti, että Jenin kielestä olisi poistettava 95 prosenttia. Uusi kieli rakennettaisiin hänen kädestään.

Lohturuoka vei syvemmälle masennukseen

Jen kertoo New York Postille olleensa aina pyöreä. Painonhallinta luisui naisen käsistä hänelle 19-vuotiaana sattuneen liikenneonnettomuuden vuoksi. Onnettomuuden jälkeen Jen ei pystynyt käyttämään jalkojaan vuoteen. Hän vajosi syvään masennukseen ja etsi lohdutusta ruoasta.

Ruoalla lohduttautuminen veti Jeniä vielä syvemmälle. Hän alkoi lääkitä itseään ”enkelipölyksi” kutsutulla huumeella, jonka hän uskoo aiheuttaneen suusyövän.

Ilman syöpää nainen olisi syönyt itsesä hengiltä


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Syövän leikkaamisen jälkeen Jen ei pystynyt maistamaan ruokien makuja eikä pureskelemaan kunnolla. Operaation jälkeen hän on syönyt ravintonsa nestemäisessä muodossa. Radikaalin ruokavaliomuutoksen vuoksi Jen on laihtunut yli 200 kiloa. Huumeisiin nainen ei enää koske.

Kielensä syövälle menettänyt nainen ikävöi pizzaa ja isoäitinsä tekemää kanaa. Jen kuitenkin tietää, että jos hän ei olisi saanut syöpädiagnoosia, hän olisi syönyt itsensä elävältä.

– Minun piti kuolla osittain oppiakseni arvostamaan sitä, miltä tuntuu oikeasti olla elossa. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni elossa, Jen sanoo.

Lääkärien mukaan Jenillä on 30 prosentin mahdollisuus pysyä hengissä seuraavat viisi vuotta. Silti Jen kertoo, että hänestä tuntuu kuin syöpä olisi pelastanut hänen elämänsä.

Lähteet: Fox NewsNew York Post

Lue myös:

    Uusimmat