Nainen luuli reväyttäneensä lihaksen selässään – kyseessä olikin sydänkohtauksen oire

1:59

Tämä nainen pelastui kuolemalta vain siksi, että soitti hätänumeroon viime hetkellä. Viivyttelyyn johtivat sydänkohtauksen erilaiset oireet.

Jos sydän pysähtyy, elvytyksen hyvänä apuna ovat nykyisin sydäniskurit eli defibrillaattorit, jotka voivat pelastaa hengen. Video esittelee, miten defibrillaattoria käytetään!

Nimimerkkiä GwheezieTwitterissä käyttävä nainen halusi varoittaa muita naisia oireista, jotka paljastuivat sydänkohtaukseksi. Hän kertoo olevansa elossa vain siksi, että soitti hätänumeroon, kertoo Yahoo.

Kipu ei ollut samanlaista kuin esitteissä

– Se (kipu) ei ollut sellaista kuin esitteissä lukee. Minulla oli on-off-kipua viikkoja. Kipua oli selässäni, lapaluissani ja yhtä paljon kummassakin kädessä. Se tuntui polttavalta ja särkevältä. Ajattelin itse asiassa, että se oli lihasrevähdys. Soitin ambulanssin vasta, kun aloin hikoilla voimakkaasti ja oksentaa, nainen kertoo.

Gwheezie kuvaa olevansa vanhempi nainen ja ammatiltaan hoitaja.

– Olin viettänyt viikon auttaen naapuriani siivoamaan latoaan, ajattelin, että reväytin muutaman lihaksen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hoiti vaivaa "kipeinä lihaksina"

Gwheezie oli käyttänyt särkylääkettä ja lämpöpakkausta "kipeisiin lihaksiinsa".

– Melkein kuolin, koska en pitänyt sitä rintakipuna, hän sanoo.

Gwheezie oli ajatellut käydä lääkärillä, mutta hänen piti auttaa 90-vuotiasta äitiään, joten hän päätti vain "kestää" tuskan, koska "se ei ollut kovin pahaa". Se koitui melkein hänen kohtalokseen.

Sydänkohtauksessa kipua ei välttämättä ole ollenkaan

Tyypillisiä sydäninfarktin oireita ovat rintakipu, pahoinvointi, oksentelu, selittämätön uupumus, polttava tunne rinnassa, kipu niskassa tai leuassa sekä hengitysvaikeudet.

Tuska on "painavaa" tai "vannemaista". Se voi säteillä olkavarsiin, leukaperiin, ylävatsalle ja myös selkään. Kipu on usein kovaa ja jatkuvaa eikä se helpota liikkumalla. Toisinaan kipu voi kuitenkin tulla ja mennä.

Niin sanotun hiljaisen sydänkohtauksen oireet voivat tuntua myös flunssan, lievän närästyksen tai vatsataudin oireilta. On myös mahdollista, ettei kipua tunnu lainkaan, ja oireita ovat vain heikotus, raskas ja epämiellyttävä olo sekä pahoinvointi.

Muutkin jakoivat kokemuksiaan epätavanomaisista oireista

Myös muut ovat Gwheezien tekstin nähtyään intoutuneet kertomaan kokemuksiaan sydänkohtauskivusta, joka ei aina tunnu rinnassa.

– Paras asia, jonka opin sydänkohtaukseni jälkeen – minulla oli kipua olkapäideni välissä muutaman päivän – sydänlääkäri sanoi, että jos kipu ei parane tai pahene, kun liikut, se ei ole lihaskipua, nimimerkki Darling Neath sanoo.

– Ajattelin, että olkapääkipuni johtui joogasta. Olin nuori, en tupakoinut, en ollut ylipainoinen, ei sukurasitetta, ei korkeaa kolesterolia tai verenpainetta. Se oli kuin salama kirkkaalta taivaalta, nimimerkki CawfeeElf sanoo.

– Sama juttu! (Olen) 44-vuotias. Lapaluukipu ei todellakaan rekisteröitynyt (mielessäni) sydänkohtaukseksi. Menin ensiapuun vasta, kun minuun sattui niin paljon, että haukoin henkeäni. Minut kiidätettiin leikkaukseen kymmenen minuuttia siitä, kun olin ollut sydänfilmissä, nimimerkki MeemawKateDates sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja