Nainen, luuletko olevasi miehelle vain ystävä? Tämä on totuus

Voivatko mies ja nainen olla vain ystäviä? Wisconsinin yliopiston selvitys väittää, etteivät voi.

Syveneekö miehen ja naisen kaveruus ennemmin tai myöhemmin rakkaudeksi? Selvityksen mukaan ainakin mies uskoo niin.

Wisconsinin yliopiston tutkijoiden tekemään selvitykseen osallistui 88 mies-nais-ystäväparia. Selvityksessä ystävien tuli arvioida toisiaan kohtaan tuntemansa vetovoiman määrää.

Kyselyn tuloksista kävi ilmi, että miehet halusivat naisia todennäköisemmin mennä treffeille naispuolisen ystävänsä kanssa. Miehet myös pitivät naispuolista ystäväänsä viehättävänä useammin kuin naiset miespuolista ystäväänsä. Samoin vastasivat sekä varatut että sinkkumiehet.

Selvityksen mukaan miehet uskoivat myös nais-ystävänsä olevan heistä seksuaalisesti kiinnostuneempia kuin nämä todellisuudessa olivat. Naiset puolestaan eivät yleensä osanneet aavistaa, että mies uskoi ystävyyden sisältävän myös seksuaalista vetovoimaa.

Ilmiön syynä televisio?

Naiset pitivät miehiä todennäköisemmin ystävyyttä pelkästään platonisena. Naiset toivoivat ystävyyssuhteen syvenevän joksikin vakavammaksi yleensä vasta siinä vaiheessa, kun heidän omassa parisuhteessaan oli ongelmia.

Tutkijoiden mukaan esimerkiksi elokuvat ja tv-ohjelmat ovat normalisoineet ajatusta ystävyydestä, joka muuttuu jossain vaiheessa seksisuhteeksi.

Tutkimus julkaistiin Journal of Social and Personal Relationships -lehdessä.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde: Telegraph

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja