Nainen loukkaantui vakavasti kolarissa, lääkärit päättivät "pelastaa vauvan hätäsektiolla" – potilas ei ollut edes raskaana

Englantilaisnaiselle tehtiin hätäsektio, vaikka hän ei ollut raskaana.

Englantilaisnaisen perhe järkyttyi kuullessaan tarpeettomasta hätäsektiosta. Adele Barbour, 48, menehtyi auto-onnettomuuden seurauksena.

Lääkintähenkilöstö oletti Adelen olevan kahdeksannella kuulla raskaana, sillä Adelella on skolioosi ja selkärankavamma, jotka saivat hänen keskivartalonsa vaikuttamaan "turvonneelta".

Adele kiidätettiin sairaalaan, missä lääkärit päättivät tehdä hänelle hätäsektion. Vasta myöhemmin paljastui, ettei se ollut tarpeen, kertoo Metro-lehti.

"Lääkäri kertoi, että hänet oli viety leikkaussaliin"

Kuolemansyyntutkijan mukaan sektio ei vaikuttanut Adelen menehtymiseen. Naisen perhe sai kuitenkin tietää sektiosta vasta myöhemmin; sisko Sarah-Jane Spencen mukaan siitä ei aluksi mainittu.

– Saapuessaan sairaalaan lääkäri kertoi, että hänet (Adele) oli viety leikkaussaliin. Lääkäri ei kertonut ajatusta siitä, että siskoni oli raskaana, tai että he olivat tehneet sektion, sisko kuvailee.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tilanne paljastui vasta puhelinsoiton ansiosta: kuolemansyytutkija oli soittanut Sarah-Janelle seuraavana päivänä tiedustellakseen, tiesikö perhe raskausepäilystä.

Sektio ei vaikuttanut Adelen menehtymiseen

Ensihoitohenkilökunnan toimet tutkineen raportin mukaan henkilökunta toimi oikein, koska heillä oli oletus Adelen raskaudesta ja tilanne oli kiireellinen.

– Hoitoyksikkö voi edetä vain sen informaation avulla, joka heillä on, raportin tehnyt Anthony Leetman totesi raportissa.

Raportin mukaan Adelen saamat vammat olivat niin vakavia, että hän olisi joka tapauksessa menehtynyt.

– Päätelmäni on, että Adele menehtyi liikenneonnettomuuden seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja