Säännöllinen puhdistus kannattaa: Kosmetiikkayritys selvitti, kuinka paljon bakteereja pesemättömissä meikkisiveltimissä oikeasti lymyää

Meikkipussin siivous: näin kauan kosmetiikka säilyy 2:06
KATSO MYÖS: Meikkipussikin tulee siivota aika ajoin. Kuinka kauan kosmetiikka säilyy?

Uusi tutkimus paljastaa, että meikkisiveltimien säännöllistä pesua ei tosiaan kannata laiminlyödä. Tulosten mukaan likaiset siveltimet nimittäin sisältävät saman verran tai jopa enemmän bakteereja kuin WC-istuin.

Kosmetiikkaa ja meikkisiveltimiä myyvän Spectrum Collections -kosmetiikkabrändin teettämässä tutkimuksessa otettiin bakteerinäyte eri tavalla säilytetyistä meikkisiveltimistä kahden viikon käytön jälkeen.

Siveltimiä oli säilytetty makuuhuoneessa meikkipöydällä, meikkilaukussa, meikkisivellinpussissa, kylpyhuoneen telineessä tai laatikossa. Meikkisiveltimistä otettuja näytteitä vertailtiin näytteisiin, jotka oli otettu samalla metodilla WC-istuimesta.

Tutkimuksessa selvisi, että huolimatta meikkisiveltimien säilytystavasta ne sisälsivät saman verran tai jopa enemmän bakteereja kuin WC-istuin, kertoo New York Post.

"Pahimmillaan vakavampia iho-ongelmia"

Kosmetiikan tutkija Carly Musleh kertoi tutkimuksen teettäneelle kosmetiikkayhtiölle, että kasvoista voi kulkeutua meikkisiveltimien mukana kuollutta ihosolukkoa, bakteereita ja rasvaa meikkeihin.

Vaikka kaikki bakteerit eivät ole haitallisia, voi jatkuva likaisten siveltimien käyttö aiheuttaa aknea tai muita ihotauteja.

– Likaisten meikkisiveltimien käyttö voi aiheuttaa epätasapainoa ihon mikrobistossa ja johtaa patogeenisten mikrobien määrän kasvuun. Tämä voi aiheuttaa tulehdusta ja pahimmillaan vakavampia iho-ongelmia, kuten märkärupea tai stafylokokki-infektion.

– Ikävät seuraukset välttääkseen meikkisiveltimet kannattaa pestä säännöllisesti.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen ihotautilääkäreiden ammattijärjestö American Academy of Dermatology Association suosittelee meikkisiveltimien ja -sienten pesua 7–10 päivän välein.

Meikkaukseen käytettävät välineet on hyvä myös pitää suljetuissa pussukoissa tai pakkauksissa, jotta niihin ei pääse kertymään ilmasta bakteereja tai pölyä.

Katso myös: Näin peset meikkisienen

Puhdistuuko pinttynyt meikkisieni mikrossa? 1:11
Puhdistuuko pinttynyt meikkisieni mikrossa? Testasimme niksin – näin kävi!

Lähde: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat