Nainen kutsui yksinäisiä ihmisiä yhteisen joulupöydän ääreen – kaupunki uhkasi sakoilla: "Halusin vain levittää joulun henkeä"

Englantilaisnaista uhattiin sakoilla lentolehtisten levittämisestä naapurustoon siitäkin huolimatta, että ilmoituksilla nainen halusi vain kutsua yksinäisiä ihmisiä yhteiseen joulunviettoon, kertoo FoxNews.

– Oletko yksin joulupäivänä? Olet kutsuttu seuraamme.

Näin Mo Fayosen, 44, aloitti ilmoituksensa, joita hän jakoi kotialueelleen Nottinghamissa. Fayosen halusi kutsua yksinäisiä ihmisiä viettämään joulua yhteisen pöydän ääreen.

Asuinalueelle jakamiinsa ilmoituksiin hän jätti yhteystietonsa, jotta kiinnostuneet saattoivat olla yhteydessä.

Mielenterveyshoitajana työskentelevä kahden lapsen äiti Fayosen on kutsunut yksinäisiä ihmisiä yhteen viettämään joulua jo viimeisen kolmen vuoden ajan.

Alun perin naisen oli tarkoitus kutsua kotiinsa vain viisi ihmistä. Tapahtuman suosio kuitenkin yllätti, ja nyt Fayson on jo varannut kaksi hallia, jotta joulupöydän ääreen pääsee yli sata ihmistä.

Jouluapua-lahjoitus voi pelastaa perheen joulun. Katso alla olevalta videolta, millaisia toiveita perheillä yleensä on. (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Vieraille on luvassa kolmen ruokalajin illallinen, joka Fayosen kokkaa yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Omasta pussistaan yksinhuoltajaäiti ei kuitenkaan kaikkea maksa, vaan ruokaan ja koristeluihin kerätään rahaa vuoden ajan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uhkaus sakoista

Tänä vuonna Fayosen sai kuitenkin yllättävän yhteydenoton. Hän oli aloittanut ilmoitusten levittämisen marraskuussa, ja joulukuussa Nottinghamin kaupunginvaltuusto lähestyi häntä sähköpostitse.

Naisen jakamat ilmoitukset jouluruokailusta piti viranomaisten mukaan poistaa "välittömästi".

Fayosenia syytettiin laittomasta lentolehtisten jakelusta ja uhattiin sakoilla.

– Olin todella järkyttynyt, kun sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että rikoin lakia. Halusin vain auttaa ihmisiä, jotka ovat yksin jouluna. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen saanut tällaisen sähköpostin valtuustolta, Fayosen kertoo FoxNewsin mukaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Halusin vain levittää joulun henkeä"

Äiti poisti ilmoitukset asuinalueelta, mutta hän kritisoi kaupunginvaltuuston lähestymistapaa. Varsinkin, kun kyseessä oli ilmainen tapahtuma.

– Julisteet ovat todella tärkeitä; ne ovat tapa saada viesti niille, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa. –– Varsinkaan vanhemmat ihmiset, jotka ovat joskus kaikista yksinäisimpiä meidän yhteiskunnassamme, Faysen sanoo.

– Toivon vain, että tarpeeksi ihmisiä näki julisteen ennen kuin minun piti ottaa ne alas. Monet ihmiset ovat vastanneet minulle, mutta paikkoja on edelleen vapaana.

– Halusin vain levittää joulun henkeä niille, jotka tarvitsevat sitä kipeästi, äiti toteaa.

Sittemmin Nottinghamin kaupunki on päättänyt, ettei Faysonille tule mitään seurauksia julisteiden jakamisesta. Tapausta on kutsuttu "aidoksi väärinymmärrykseksi". Valtuuston mukaan he haluavat tukea tämänkaltaista toimintaa.

Lähde: FoxNews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja