Nainen kuoli hoitokodin saunassa saamiinsa vammoihin – kahdelle syytteet

Kahta ihmistä vastaan on nostettu syytteet tapauksessa, jossa hoitokodissa asunut nainen kuoli saunassa saatuihin vammoihin Pohjois-Karjalassa kesällä 2018.

Syyttäjä kertoo STT:lle nostaneensa yhtä ihmistä vastaan syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta ja toista vastaan kuolemantuottamuksesta.

STT:n tietojen mukaan ainakin toinen heistä on ollut esimiesasemassa Valtimolla sijaitsevassa hoitokodissa.

Kuolleen naisen tytär kertoi viime kesänä Ylä-Karjala-lehdelle, että liikuntaesteinen äiti oli ollut saunotettavana suihkutuolissa ja ruumiinavausraportin mukaan tällä oli laajoja palovammoja sisäelimissä ja keuhkoissa.

Tyttären mukaan heille kerrottiin, että äitiä olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa, mutta vammojen laajuus kertoi toista. Nainen kuoli vasta myöhemmin. Häntä hoidettiin ensin Joensuussa pari päivää, jonka jälkeen hänet siirrettiin Espooseen Jorvin palovammakeskukseen, Ylä-Karjala-lehti kertoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja