Nainen kaljuuntui hiustuotetta käytettyään – ei voi haastaa yhtiötä oikeuteen, koska "ei lukenut käyttöohjeita"

Nellan hiukset ovat ihastuttaneet jo syntymästä lähtien 0:49
Entäs nämä sitten! Pikkuisen Nellan huikeat hiukset ihastuttavat

Kim menetti suuren osan hiuksistaan hoitotuotteen vuoksi. Oikeudesta ei naiselle myötätuntoa herunut.

Amerikkalaisnainen menetti osan hiuksistaan, mutta ei pääse vaatimaan korvauksia oikeuteen. Pennsylvaniassa asuva nainen oli käyttänyt L'Orealin tuotetta, jonka tarkoituksena on "rentouttaa" hiuksia. 

Naisen hiukset kuitenkin rentoutuivat niin paljon, että puolet niitä putosi pois, kertoo Pennlive.

Ei lukenut käyttöohjetta

Kim olisi halunnut vaatia L'Orealilta 50 000 dollaria korvauksia vuonna 2017 tapahtuneesta kaljuuntumisestaan. Oikeuden mukaan hiuksensa osittain menettänyt Kim E. Chandler ei voi lähteä oikeuteen, koska hän on itse syypää tapahtuneeseen.

Oikeuden mukaan Kim ei lukenut käyttöohjetta kunnolla.

Tuomari ei uskonut selitystä

Kim oli ostanut Optimum Salon Care Defy Breakage No-Lye Relaxer -nimisen tuotesarjan tuotteita ja levittänyt niitä päähänsä. Tuotesarjaan kuuluu kuusi tuotetta, joiden luvataan tuovan hiuksiin esimerkiksi kosteutta ja siloittavan niitä.

Kun Kim huuhteli tuotteet pois, suuri osa hänen hiuksistaan poistui samalla.

Kim hakeutui lääkäriin. Hän uskoo, että "kuusivaiheisen levitysprosessin" vaativa tuote on liian vaarallinen markkinoitavaksi.

Tuomari Thomas M. Hardiman oli eri mieltä. Kim oli nimittäin asian edetessä myöntänyt, ettei seurannut tuotteen painettua ohjetta. Hardimanin mukaan ohje "varoittaa selkäesti" kuluttajia siitä, että tuotteen vääränlainen käyttö voi johtaa hiusten lähtemiseen – jopa pysyvästi.

Ei tehnyt tuotetestiä hiuksiinsa

Kimin toivoman oikeusprosessin kohtaloksi koitui painetun käyttöohjeen osuus, jossa tuotetta tulee testata "yhteen hiukseen" ennen kuin sitä levitetään koko pään alueelle. Testin ideana on selvittää, murtuuko hius ja ärtyykö päänahka.

Kim ei ollut tehnyt testiä.

Hardiman jätti huomiotta myös Kimin kommentin siitä, että "hypoteettinen, järkevä kuluttaja" ei ymmärtäisi testin tärkeyttä. Kim uskoi, että kuluttajalle testin tärkeys näyttäytyisi vähäpätöisempänä kuin se oikeasti on.

– Järkevä kuluttaja lukee ja noudattaa varoituksia ja odottaa tasan sitä, mitä ne sanovat, Hardiman kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat