Nainen hoiti rakkaudella täydellistä kasviaan – kahden vuoden kuluttua koominen totuus paljastui: ”Kuinka en tajunnut tätä?”

Kahden vuoden ajan yhdysvaltalaisnainen hoiti mehikasviaan rakkaudella, kunnes koominen totuus paljastui. Vuosien valheellisesta suhteesta kertovat muiden muassa LADbible- sekä Newshub-sivustot.

Kasvit vaativat säännöllistä huolenpitoa tai ne kuolevat. Tämän oli sisäistänyt myös yhdysvaltalainen kotiäiti Caelie Wilkes. Niinpä hän hoiti kaunista mehiruusukettaan rakkaudella. Caelie kertoo Facebookissa jopa laatineensa kasville oman kastelusuunnitelman ja pesseensä sen lehdet.

Pieni huonekasvi näytti nauttivan saamastaan huomiosta. Keittiön ikkunalaudalla olevan kasvin kauniit, kirkkaanvihreät lehdet pysyivät paksuina ja tuuheina. Hoidettuaan mehiruusukettaan kaksi vuotta Caeslie päätti, että kasvin mullat olisi aika vaihtaa.

”Kuin kaksi viime vuotta olisivat olleet valetta”

Caeslie osti kauniin ruukun, johon mehiruusuke sopi täydellisesti. Nostettuaan rakkaan kasvinsa pois sen alkuperäisestä ruukusta hän huomasi järkytyksekseen, ettei kasvia oltu istutettu multaan eikä sillä ollut juuria. Kasvin alla oli styroksia, jonka päälle oli liimattu hiekkaa.

Rakkaudella hoidettu mehiruusuke oli muovinen.

– Yritin parhaani pitääkseni sen kauniimpana mahdollisena, ja se olikin täysin muovinen. Kuinka en tajunnut tätä, Caeslie kirjoittaa.

– Tuntuu kuin kaksi viime vuotta olisivat olleet valetta.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Minne kasteluvedet menivät?

Mutta miten on mahdollista, että muovikasvin sekoittaa oikeaan kasviin kahden vuoden ajan? Minne kaikki kasteluvedet menevät, kun kasvin juuret tai multa eivät niitä ime?

– En käyttänyt paljoa vettä, joten se vain haihtui. Caeslie selittää Newshubille.

Samaa taktiikkaa hän voi testata seuraavan kerran ihan oikean mehikasvin kanssa, sillä jotain samaa muovi- ja mehikasveissa on: molemmat ovat helppohoitoisia.

Mehikasvit varastoivat paksuihin lehtiinsä tehokkaasti vettä, eivätkä ne näin ollen vaadi yhtä paljon hoitoa kuin muut viherkasvit. Muovikasvit sen sijaan eivät tarvitse hoitoa tai kastelua ollenkaan, vaikka yllättävän moni näin näyttää tekevän.

Caeslien tapaus ei nimittäin ole ensimmäinen, jossa ihmiseltä on mennyt muovi ja elollinen asia sekaisin. Muistatko esimerkiksi tämän hyväsydämisen poikaystävän, joka kasteli kuukausien ajan tyttöystävänsä muovikasvia. Eräs leskimies puolestaan kasteli edesmenneen vaimonsa kasveja vuosia tämän poismenon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat