Nainen alkoi syödä savea vähentääkseen raskauspahoinvointia – tavasta kehittyi erikoinen addiktio

Nainen alkoi syödä savea vähentääkseen raskauden aikaista pahoinvointia – tavasta kehittyi erikoinen addiktio 1:38
Dymund nauttii savea välttääkseen raskauspahoinvointia.

Nainen alkoi syödä savea vähentääkseen raskauden aikaista pahoinvointia.

On normaalia, että odottavat äidit saattavat raskautensa aikana saada erikoisia mielitekoja. Lontoolaisen Dymund Dinan, 31, mielihalu on kuitenkin ehkä erikoisimmasta päästä. Hänestä uutisoi muun muassa New York Post.

Vuonna 2013 Dymund havahtui siihen, että hän himoitsi jotakin raikasta, joka muistuttaisi häntä kesäisestä sateesta. Toisin sanoen, nainen himoitsi savea.

Ensimmäisestä raskaudestaan lähtien Dymund on jatkanut savella herkuttelua, niin raskauksien aikana kuin niiden välilläkin. Nyt hänen esikoisensa on 10-vuotias ja hänen viimeisin lapsensa on vuoden vanha. Dymundilla ja hänen miehellään on yhteensä neljä lasta. 

Omien arvioidensa mukaan hän on käyttänyt saveen noin 3 000 puntaa eli noin 3475 euroa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Ollessani raskaana mieliteko on niin kova, että saatoin syödä kymmenen pussillista päivässä. Yksi pussi on noin kaksi grammaa, Dymund kertoo.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka Dymund savea oikein syö. Miksi se viehättää hänen makunystyröitään?

Syötävä savi

On tärkeä huomioida, että savi, jota Dymund syö, ei ole peräisin hänen takapihaltaan. Se on syötävää savea, niin kutsuttua mabelea, jota saa tilattua esimerkiksi Kongon demokraattisesta tasavallasta ja sen ympäröivistä valtioista. 

Syötävää savea myyvän verkkokaupan Alowa Foodsin mukaan sitä käytetään perinteisesti raskauden aikana, ja sen sanotaan estävän pahoinvointia ja oksentelua. 

Dymund vakuuttaa, että savi auttoi hänen aamupahoinvointiinsa, eikä saven syöminen pahoinvointiin ole uutta hänen perheessään. Hän kertoo, että hänen äitinsä söi savea Dymundin ollessa lapsi. 

Healthline kertoo, että Dymund ei ole ainoa raskautensa aikana saveen hurahtanut nainen. Kyseessä on pica-oireyhtymä, jossa ihminen alkaa syödä ruoaksi kelpaamatonta tai ravintoarvoiltaan köyhiä asioita. 

Alkuun Dymund osti savea paikallisesta kongolaisesta kaupasta, mutta hän kulutti kaupan varastot nopeasti tyhjiksi. Sen myötä hänen miehensä Jay King, 38, joutui ajamaan ympäri Lontoota metsästäen vaimolleen syötävää savea.

– Hän itse asiassa vihaa sen hajua, eikä ymmärrä, miksi rakastan sitä niin paljon, Dymund paljastaa.

Dymund on jopa pyytänyt Ranskassa asuvaa serkkuaan postittamaan hänelle Englantiin savea.

Hän myöntääkin saven olevan hänelle nykyisin kuin addiktio.

–  Vain siitä puhuminenkin saa veden herahtamaan kielelleni, hän paljastaa.

Lähteet: New York Post, Healthline, Kameraone ja Alowa Foods

Lue myös:

    Uusimmat