Näin yksityisyyttään varjelevat julkkikset välttelevät mediaa

Suurin osa julkisuuden henkilöistä saa maistaa jossain vaiheessa menestyksen karvasta puolta. Ilkeämieliseen uutisointiin suivaantuneet julkkikset ovat keksineet osaltaan tapoja huijata mediaa.

Älä missään nimessä mene internetin keskustelupalstoille, kuuluu tänä päivänä yleinen neuvo julkisuuteen astuvalle henkilölle. Viihde-, musiikki- ja viestintäalan yrittäjä Lasse Norres tunnistaa ilmiön. Nettikeskusteluissa hyvät tavat tapaavat unohtua.

− On se aika julmaa ja raskastakin. Julkisuuden henkilöt ovat tulleet todella paljon tarkemmiksi. Ihmisten seassa ei pyöritä enää kuten ennen, Norres sanoo.

Oman ongelmansa muodostavat kännykkäkamerat, joilla kuka tahansa voi napata kuvan ja ladata nettiin kaikkien nähtäville. Tapahtumajärjestäjä ei pysty tämän vuoksi enää takaamaan esimerkiksi julkkisten perheiden yksityisyyttä. Tämän vuoksi tunnetut henkilöt valikoivat yhä tarkemmin, missä esiintyvät ja kenen kanssa.

− Moni ei enää ilmoittaudu etukäteen median kutsuvierasnäytäntöihin tai muihin VIP-tapahtumiin. Nämä julkisuuden ihmiset eivät halua median tietävän etukäteen, että he ovat tulossa.

Maailmantähdet ovat eristäytyneet

Toimintatavat ovat tiukentuneet erityisesti ulkomaisten artistien kohdalla. Norres muistelee aikaa, jolloin hän työskenteli levy-yhtiön pr-johtajana.

− Ennen vanhaan oli tapana, että taiteilijat vietiin syömään, tultiin tutuiksi ja juteltiin sitä sun tätä. Maailmantähdet olivat tuolloin seurallisempia ja helpommin lähestyttävämpiä.

Norres saattoi Lontoon-matkoillaan ilmestyä ex-tempore kenen tahansa tutun artistin konserttiin ja yksikertaisesti ilmoittaa turvamiehille tuntevansa illan esiintyjän. Ovet aukesivat käden käänteessä.

Nyt ajat ovat toiset.

− Suuren maailman artistit on irrotettu kanssakäymisestä paikallisten keikkajärjestäjien ja levy-yhtiöiden kanssa. Heillä on ympärillään vain oma lähipiirinsä, Norres sanoo.

Kuva: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja